Top 3

Beste 4k TV

van DVDstream
Best geteste TV LG OLED55E9PLA

LG OLED55E9PLA

Ons LG OLED 55inch E9 PLA review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de ...

9.3
Best geteste TV 2 Samsung QE55Q90R

Samsung QE55Q90R

De Samsung QLED 55 Inch Q90R is onze best geteste QLED-televisie. Het is het vlaggenschip van Samsung bij de QLED-televisies en de tests maken zeker duidelijk waarom. Ons Samsung QLED 55 INCH Q90R test rapport Ons Samsung QLED 55 INCH Q90R ...

User rating:
9
3 LG OLED55C9PLA

LG OLED55C9PLA

Kan LG zijn reputatie waarmaken met de C9? Het vlaggenschip bij de LG OLED-serie is zeker veelbesproken, maar hoe staat die reputatie tegenover de werkelijkheid? Ons LG OLED 55inch C9 PLA test rapport Ons LG OLED 55inch C9 PLA review is ...

8.7

OOnze best geteste 4k televisie is de LG-OLED55E9PLA. Een hoog contrastverhouding met prima piekhelderheid zorgt ervoor dat kleuren uitstekend worden weergeven op dit 4K-televisie.

Hoe werkt een 4k Ultra HD TV?

UHD

Ultra High Definition ofwel UHD is de volgende stap voor Full HD. UHD heeft met een resolutie van 3840 bij 2160 een 4x grotere resolutie dan die van een FULL HD TV met een resolutie van 1920 bij 1080. UHD televisies worden online geadverteerd als 4K televisies, echter komt een 4096 bij 2160 televisie met een aspect ratio van 1.9:1 vrijwel niet voor, en betreft vaak een UHD-televisie met een aspect ratio van 1.78:1. In andere woorden is het belangrijk om bij je aankoop te begrijpen dat op de Nederlandse TV markt de termen:

  • UHD TV
  • Ultra HD 4K TV
  • 4K TV
  • 4K UHD TV

Allemaal naar hetzelfde type televisie verwijzen!

Hoe werkt een 4K televisie?

Een 4K display of televisie heeft minstens 8 miljoen actieve pixels. Hiermee heeft het 23 x grotere resolutie met een standaard TV en 4 x met een FULL HD tv.

Een 4K televisie toont een veel scherper beeld dan 1080p. Er past in een gebied 4 maal zoveel pixels bij een 4K televisie dan bij een 1080p televisie. Meer pixels betekent een veel scherper beeld en ook veel meer kleur en duidelijkheid. Natuurlijk vereist dit wel dat de oorspronkelijke videomateriaal ook 4K beeld support en levert. Nu zijn er televisiemerken zoals LG en SONY die software aanbieden in hun 4K tv’s die een 1080p beeldmateriaal kunnen opschalen tot 4K. Echter is dit natuurlijk nooit op hetzelfde kaliber als 4K beeldmateriaal, want er moeten synthetisch details worden aangemaakt. Het is wel nog steeds een duidelijke verbetering ten opzichte van 1080p.

Een hoger resolutie betekent natuurlijk ook een hogere behoefte van bandbreedte om te zenden en te ontvangen. HDMI 2.0 was zodanig ontwikkeld om 4k beeldmateriaal te ondersteunen, en laat ook toe om 2160p beeldmateriaal te tonen op 60 FPS. Initieel was dit een zorg, want HDMI 2.0 was nog niet overal in gebruik qua apparatuur, maar momenteel is dat al geheel een ander verhaal. Je moet echt je best doen wil je een zodanig slechte kwaliteit HDMI kabel willen gebruiken die 4k60 verbinding niet kan ondersteunen. Een goede internet verbinding is vanwege de bandbreedte ook een factor. Zo adviseert Netflix, Amazon Prime en HBO GO dan men minstens een 25 Mbps download snelheid heeft om optimaal te genieten van 4K televisie.

Voor wie is 4K van belang?

De gemiddelde consument kan moeilijk het verschil tussen 720p en 1080p onderscheiden op een kleine televisie. Op het moment dat de schaal van de televisie groter word, dus een televisie >= 55 inch. Dan word het verschil ineens zeer duidelijk! Een televisie kopen die 4K beeld ondersteund is van belang op basis van de maat televisie die jij wilt aanschaffen. Des te groter het televisiebeeld des te belangrijker een groter aantal pixels voor het beeldkwaliteit. Kies je liever voor een televisie onder de 55 inch grens? Op dat moment is verschil vrijwel niet meer te merken en is het geen groot factor meer bij je aankoop (ongeacht wat televisieproducenten je proberen wijs te maken)

back to menu ↑

Beste 4k Televisie

9.3/10 Read review
93 %
Last Amazon price update was: 21 May 2024 06:43
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

LG OLED55E9PLA
LG OLED55E9PLA kwam als beste uit test qua OLED tv. De OLED55E9PLA scoort zeer goed op alle vlakken waar wij hem op hebben getest hier door is het een van de beste 4k televisies die je kunt aanschaffen in Nederland. Het is een 4K televisie die in vrijwel alle vlakken goed presteert en kan gebruik worden! Een TV voor films, sport en tv-series, maar ook een die prima gebruikt kan worden als je als gamer een goede 4K televisie zoekt. Vanwege zijn hoge score in responstijd is motionblur vrijwel nooit een probleem tijdens het gamen.


Samsung QE55Q90R
De QE55Q90R is het beste geteste QLED tv en beschikt dus veel meer kleurdiepte dan een gewone televisie. De 4K gecombineerd met de hoge contrastverhouding en piekhelderheid maakt het een uitstekende 4K televisie. Helemaal als je hem in een verlichte ruimte wilt neerzetten.

8.7/10 Read review
87 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: LG OLED55C9PLA - 4K OLED TV - €1.799,95
Last Amazon price update was: 20 May 2024 02:04
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

LG OLED55C9PLA
De LG OLED55C9PLA is de oudere versie van de E9 en dient als ideaal alternatief voor een 4K met goede kwaliteit prestaties voor mensen met een lichtere budget. Apps blijven wel soms hangen bij deze televisie, wij hopen dat dit in een firmware update word opgelost.