Best geteste TV
LG OLED55E9PLA

LG OLED55E9PLA

€1.849,95

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: LG OLED55E9PLA - 4K OLED TV - €1.849,95
Price history
×
Price history for LG OLED55E9PLA - 4K OLED TV
Latest updates:
  • € 1.849,95 - 4 december 2020
  • € 1.349,00 - 27 november 2020
  • € 1.439,00 - 20 november 2020
  • € 1.399,00 - 6 november 2020
Since: 6 november 2020
  • Highest Price: € 1.849,95 - 4 december 2020
  • Lowest Price: € 1.349,00 - 27 november 2020
Last Amazon price update was: 3 december 2020 16:59
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

Ons LG OLED 55inch E9 PLA review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films ,TV-series ,Sport ,Gaming.

Beeldkwaliteit

Contrast 9.8/10

De E9 kan individuele pixels aan en uit zetten wat betekent dat het contrast ongelooflijk goed is. Zwarte kleuren worden werkeljjk pefect weergegeven. Zeker in een donkere kamer ziet dit er geweldig uit.

Local Dimming 9.9/10

De E9 heeft geen lokaal dimmen nodig aangezien er geen backlight is bij een OLED.

Piekhelderheid 7.9/10

De Piekhelderheid op de E9 is met SDR en HDR content heel goed te noemen. Hoewel de automatische helderheids- limiter er soms iets te agressief in komt waardoor het beeld soms te veel lijkt te dimmen. Dit merk je vooral als het over grotere delen van het scherm gebeurt.

Reflectie 9.0/10

Met een glanzende afwerking en de goede piekhelderheid kan de E9 reflecties goed aan en worden ze goed onderdrukt. Zelfs in een redelijk lichte kamer zal je er weinig last van hebben.

Response tijd 10/10

De response tijd van de E9 is toch wel de party piece van deze televisie. De televisie reageert bijna onmiddellijk, en je zal eigenlijk nooit last hebben van wazige delen bij snelle beelden. Het kan wel zijn dat je bij lagere frame rates een haperend beeld hebt, maar de televisie kan dit zelf oplossen door extra frames in te voegen.

Input lag 8.8/10

Zet je de TV in game mode dan is de input lag van de E9 zeer goed. Ook is de TV G-Sync compatibele, en kan de televisie de refresh-ratio synchroniseren met die van je console of PC wat dan een nog lagere input lag geeft.

LG OLED55E9PLA Ervaring

De gebruikerservaring is zoals de meeste LG tv’s de laatste jaren heel goed te noemen. De interface van de televisie werkt goed en snel, hoewel het settings menu wel een doolhof is. De app store is een van de best gevulde app stores en de meest gebruikte apps zijn al geïnstalleerd op de televisie.

Ontwerp

Door het gebruik van een doorzichtige plastic rand onder de televisie ondersteund door een steun achter de televisie lijkt de E9 te zweven, dit geeft een heel mooi effect. De randen van de E9 zijn heel erg dun en je merkt deze eigenlijk niet. Aan de achterkant is het allemaal netjes afgewerkt en zeker de bovenkant met glazen plaat ziet er goed uit.

Films 9.9/10

Een zeer goede televisie om films mee te kijken, wat met het bijna perfecte contrast natuurlijk geen verrassing is.

TV-Series 8.5/10

Kijk je graag series dan is de E9 de natuurlijke keuze. Je kan de televisie overal neerzetten aangezien je je geen zorgen hoeft te maken over reflecties. Ook is de kijkhoek van de E9 ontzettend groot waardoor je vanuit elke hoek het scherm nog steeds erg goed kan zien.

Sport 9.5/10

Omdat de response tijd zo laag is op de E9 is dit een geweldige televisie om sport op te kijken. Ook de manier waarop de televisie reflecties aan kan betekent dat je overdag gewoon kan kijken zonder zorgen.

Gaming 9.4/10

De perfecte gaming televisie? Een hele lage input lag, de mogelijkheid voor variabele refresh rates, de perfecte response tijd en 4K of HDR content die zonder problemen wordt weergegeven. Eigenlijk geeft de E9 je alles wat je maar nodig hebt voor een perfecte gaming ervaring.

Eindoordeel 9.3/10

Ons best geteste OLED televisie van 2020. Ben je op zoek naar de ultieme televisie dan hoef je eigenlijk niet verder te zoeken.

9.3 Total Score

Films
9.9
Tv-series
8.5
Sport
9.5
Gaming
9.4
Voordelen
  • Beste uit de test.
  • Groot kijkhoek.
  • Goed beeld kwaliteit vanwege contrast.
Nadelen
  • De appstore van LG zit eigenlijk vol met reclames en je kan die ook niet uitzetten.
  • Hoewel de interface zelf heel goed is, kan het settings menu en de verschillende modes soms een doolhof worden .
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

2 × 4 =