Top 5

Beste LED tv

van DVDstream
Best geteste TV Philips 55PUS6704

Philips 55PUS6704

De Philips 55PUS6704 is een 4K LED TV uit de 6700-series van Philips met ambilight tegen een betaalbare prijs. Philips 55PUS6704 kwam als beste uit de test voor LED tv's. Ons Philips 55PUS6704 test rapport Onze Philips 55PUS6704 review is ...

8.1
Beste koop TV 2 Samsung UE55RU7170

Samsung UE55RU7170

De RU7170 is een instap model LED televisie van Samsung. Door de redelijk lage prijs maar goede features en een goede smart performance is deze televisie door ons uitverkozen tot ‘Beste Koop LED’. Lees hieronder waarom. Ons Samsung UE 55 inch ...

8
3 Philips 55PUS7304

Philips 55PUS7304

De Philips 55PUS7304 is een 4K LED TV uit de 7300-series van Philips met ambilight tegen een betaalbare prijs. Ons Philips 55PUS7304 test rapport Ons Philips 55PUS7304 review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en ...

7.2
4 Samsung UE55NU8070

Samsung UE55NU8070

Bij de NU8070 lijkt Samsung vooral de gamers te willen aanspreken, lees hieronder waar de NU8070 goed presteert en waar niet. Ons Samsung UE55NU8070 test rapport Ons Samsung UE55NU8070 review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we ...

7.2
5 LG 55UM7100LB

LG 55UM7100LB

Met een prachtige 4K UHD scherm van 55 inch, is de LG 55UM7100LB een opmerkelijke TV voor een mooie prijs. Ontdek hieronder waarom deze TV voor jou past. Ons LG 55UM7100LB test rapport Ons LG 55UM7100LB review is ingedeeld in enkele onderdelen. ...

6.9

Onze best geteste LED-televisie is de Philips 55PUS6704. Deze televisie staat met kop en schouders boven de rest van de competitie als het puur op TV kijken en Films aankomt. Op zoek naar de beste koop LED tv? Dan is de Samsung UE55RU7170 geworden, mede door zijn prijs en goed uitgebalanceerde prestaties!

Wat is LED

LED staat voor “light emitting Diode”. Hoewel een “LED TV” wordt gebruikt in de volksmond en in de winkels is dit eigenlijk niet de correcte benaming. Een betere benaming zou zijn “LED verlichte LCD” TV.

Wat eigenlijk wordt verkocht is een Lcd-televisie met een LED-achtergrondverlichting in plaats van de fluorescerend achtergrondverlichting dat voorheen werd gebruikt. Op onze site zullen wij vanwege het populaire misverstand het woord LED-televisie aanhouden, ook al wordt er eigenlijk een LCD bedoelt!

Voordeel van LED TV

Het grootste voordeel van een LED-televisie vergeleken met een traditioneel LCD is dat de kijkhoek van de televisie drastisch beter is. Een LED-tv heeft een vergelijkbare kijkhoek met een plasma televisie. Daarnaast is op de wat duurdere varianten van LED-televisies vrijwel geen sprake van contrast degradatie. Daarnaast hebben moderne LED televisies ook een vergelijkbare contrastverhouding die meer overeenkomt met een plasma tv. Ten opzichte van een ouderwetse CCFL LCD-televisie is een LED-tv een stuk efficiënter. Zo is een LED-televisie veel beter in staat hogere piekhelderheid te behalen en heeft het een betere verdeling van licht dan zijn oudere variant. Daarbij is het ook een duurzamer alternatief, gezien over het algemeen een LED-televisie veel langer meegaat dan een CCFL LCD of een plasma.

Nadeel van LED TV

LED-televisies vereisen meer energie om lokaal licht te dimmen, het verschil is niet groot (gemiddeld 100W). Ook is echt “zwart” niet zo donker bij een gemiddelde LED-televisie vergeleken met een ouderwetse plasma tv. Dat terwijl een LED-tv gemiddeld duurder is dan voorgaande televisie varianten. Er zijn varianten beschikbaar zoals OLED die hier veel beter in presteren dan gewone LED-televisies. Alleen daar zit wel een aardig prijskaartje aan!

back to menu ↑

Waar zijn de LED-tv’s op getest?

Zoals al eerder gezegd worden alle aspecten van de televisies uitvoerig getest. Alle scores op onze website zijn hieruit afgeleid. Hieronder leggen we kort uit waar iedere LED-tv op is getest.

Contrast

Iedere LED tv is getest op zijn vermogen om contrast goed te weergeven. Het contrast prestatie is gemeten op basis van de lichtintensiteit van zwarte en witte delen op het scherm. Hieruit is vervolgens de verhouding tussen berekend.

Contrastverhouding wordt getest door een zwart en wit schaakbord patroon op de televisie weer te geven. De witte delen worden gekalibreerd naar een intensiteit van 100cd/m2(Candela per vierkante meter). Nu kan de intensiteit van de zwarte delen gemeten worden met een lichtmeter.
Bijvoorbeeld: De witte delen zijn 100 cd/m2, en de zwarte delen zijn 0.28 cd/m2. Dan delen we de witte delen door de zwarte en komen we op een contrastverhouding van 3571:1.

Een contrast verhouding boven de 3000:1 wordt meestal beschouwd als voldoende.

Het cijfer voor contrast wordt bepaald door de native contrast verhouding te nemen, wat vervolgens wordt vergeleken met de resultaten van andere televisies.

Local Dimming

Om de Local Dimming score te bepalen hebben wij gekeken naar hoe goed de LED-tv in staat is het achtergrondverlichting (backlight) op een lokaal niveau aan en uit kan schakelen. Daarnaast kijken wij ook naar de evenredige verdeling van het licht zelf.

Om een goed beeld hiervan te krijgen word er een bewegende witte stip met een zwart achtergrond op het scherm van LED tv afgespeeld. Hier hebben wij de backlight ingesteld op 100 cd/m2.

Piekhelderheid

Piek helderheid is van belang als je wilt dat je hele scherm of een gedeelte van je scherm ontzettend helder of licht word weergegeven. Dit is meestal het geval bij twee verschillende scenario’s:

  1. Als je HDR (High Dynamic Range) content wil kijken op je televisie.
  2. Heb je een hele lichte kamer hebt dan kan een hogere piek helderheids- waarde je helpen met toch een goed beeld.

Piek helderheid wordt gemeten door de helderheid te meten van witte rechthoeken die verschillende maten hebben op het scherm. Bijvoorbeeld 2%, 10%, 25%, 50% of 100% scherm vullend. Deze test resultaten geven dan een X aantal CD/m2 (candela per vierkante meter), wat ook wel Nits wordt genoemd.

Dit wordt gemeten voor HDR of High Dynamic Range en SDR of Standard Dynamic Range content.

Reflecties

Licht dat reflecteert op je televisie of weerspiegelingen op je televisie zijn vervelend voor je kijkervaring. Wij testen de reflecterende werking van televisies door 3 foto’s te maken van het scherm. 1 Foto als de TV uitstaat in een donkere kamer als benchmark, 1 foto als de tv aanstaat in een normaal verlichte kamer en 1 foto als de tv aanstaat in een zeer heldere door dag licht verlichte kamer. Van de foto’s meten we dan hoeveel licht er gereflecteerd wordt. Ook kijken we hoe de anti-reflecterende laag op de televisie presteert, mocht die aanwezig zijn. Uit deze resultaten samen komen we tot een cijfer.

Response tijd

Reactie tijd of ‘Response time’ is de hoeveelheid tijd die een pixel nodig heeft om van de ene kleur naar een andere kleur te gaan. Met een lange reactie tijd kunnen de pixels de bewegende objecten niet bijhouden. Bijvoorbeeld, een voetballer schiet een bal naar het doel en je ziet de bal meer dan een streep naar het doel vliegen dan een bal. Dit betekent dat de pixels de bal niet kunnen bijhouden en dus heb je Motion Blur.

Er zijn twee verschillende tests die we gedaan hebben om de reactie tijd te meten, de 80% test oftewel de tijd dat het duurt voordat een pixel 80% van kleur veranderd is. En de 100% test, de tijd dat het duurt voordat een pixel 100% van kleur veranderd is.

Input lag

Input lag is de tijd die verstrijkt tussen het moment dat je een input geeft aan een apparaat, en het moment dat dat op het scherm wordt weergegeven. Eigenlijk is input lag alleen belangrijk voor gamers. De input van een gamer, het moment dat ze op een knop drukken, moet meteen een reactie geven op het scherm.

De test methode voor input lag is eigenlijk vrij eenvoudig. Met een computer wordt een signaal gemaakt, bijvoorbeeld een klein wit vierkant. Dit signaal heeft een bepaalde resolutie(1080P, 1440P, 4K etc.) en refresh rate (Hz). Via een HDMI kabel wordt het naar een televisie verstuurd. Met een fotodiode wordt dan gekeken naar het exacte moment dat de televisie het kleine witte vierkant weergeeft. Het verschil tussen het moment dat het signaal verstuurt wordt, en hierna wordt weergegeven op het scherm is de input lag.

In totaal doen wij 16 verschillende tests voor de input lag waar de 1080P @60HZ test het belangrijkste is en voor het grootste deel het cijfer bepaalt.

back to menu ↑

Beste LED TV

8.1/10 Read review
81 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Philips 55PUS6704 - Ambilight - €548,00
Last Amazon price update was: 27 February 2024 21:22
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

Philips 55pus6704
De Philips 55PUS6704 heeft voor een LED een zeer hoge contrast verhouding die wij hebben gemeten op 5500:1. Samen met de prestatie van de local dimming functionaliteit heb je een prima televisie voor een aangename prijs. Hierdoor heeft het ook zeer goed gescoord voor het bekijken van Films en TV-series en kwam het niet voor niets als beste uit de test. Waar de 55PUS6704 wel in teleurstelt is zijn toch hoge input lag van 40ms. Waardoor het zeker aan te raden is om naar een andere televisie te kijken als je hem ook wilt gebruiken voor het spelen van games.

80 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Samsung UE55RU7170 - 4K TV - €559,00

UE55RU7170
Samsung televisies stellen zelden teleur en de Samsung UE55RU7170 is zeker geen uitzondering. De UE55RU7170 kwam met een mooie gebalanceerde score uit onze LED TV test, en presteerde prima in zowel gaming en tv kijken. Dus je krijgt een hoop terug voor de prijs dat je ervoor neerlegt. De enige opmerking voor deze LED tv is dat het niet geschikt is als je de televisie in een goed verlichte locatie wilt neerzetten, qua reflectie deed hij het iets minder dan verwacht. Naast dat zeker een sterke aanrader als je op zoek bent naar een goedkope LED televisie!

7.2/10 Read review
72 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Philips The One (55PUS7304) - Ambilight - €649,00
Last Amazon price update was: 27 February 2024 21:22
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

55pus7304
Een zeer krachtige piek helderheid kan de Philips 55PUS7304 gemakkelijk een duidelijk beeld geven in een locatie met veel extern licht! Als je dat paart met een krachtige P5 beeld processor en je hebt een ideaal televisie als je gewoon series en tv wilt kijken. Daarnaast krijgt deze LED tv ook extra punten vanwege de ambilicht!

7.2/10 Read review
72 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Samsung UE55NU8070 - 4K TV - €762,95

samsung ue55nu8070
De Samsung UE55NU8070 is een all round goede LED TV gericht op gamers, met een zeer gemeten prestatie in reponsetijd van 12 ms en een lage input van maar 18 ms! Hoef je geen zorgen te maken dat deze LED TV je zal hinderen in een fast paced action game. Er is ook veel positief te spreken op basis van de geluidskwaliteit!


55um7100LB
De LG 55UM7100LB is met zijn zéér lage input lag de ideale tv voor gamers. Voor een relatief lage prijs zorgt de LG 55UM7100LB samen met zijn scherpte en diepte voor een geheel nieuwe kijkervaring. De TV is makkelijk te navigeren en de verschillende apps kunnen voor eindeloos entertainment zorgen. De TV is ook een hele goede instapmodel naar 4K zonder dat je er grof geld voor moet betalen.