Beste koop TV
Samsung UE55RU7170

Samsung UE55RU7170

€519,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Samsung UE55RU7170 - 4K TV - €519,00
Price history
×
Price history for Samsung UE55RU7170 - 4K TV
Latest updates:
  • € 519,00 - 24 november 2020
  • € 479,00 - 17 november 2020
Since: 17 november 2020
  • Highest Price: € 519,00 - 24 november 2020
  • Lowest Price: € 479,00 - 17 november 2020

De RU7170 is een instap model LED televisie van Samsung. Door de redelijk lage prijs maar goede features en een goede smart performance is deze televisie door ons uitverkozen tot ‘Beste Koop LED’. Lees hieronder waarom.

Ons Samsung UE 55 inch RU7170 test rapport

Ons Samsung UE55RU7170 review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films,TV-series,Sport,Gaming .

Beeldkwaliteit

Contrast 9.1/10

Met een contrast van 5500:1 geeft de Samsung UE55RU7170 zeer diepe zwarte kleuren en een mooi contrast. Dit is vooral merkbaar in een donkere kamer.

Local Dimming 7.2/10

Samsung heeft bij de UE55RU7170 een local dimming functie toegevoegd. Hoewel dit een welkome additie is en een upgrade van de RU7100 merk je wel dat niet alle zones gedekt worden. Hierdoor krijg je, vooral bij donkere content met lichte hoogtepunten, het lekken van licht naar de donkere delen.

Piekhelderheid 7.4/10

De piekhelderheid bij de UE55RU7170 is niet geweldig. Hoewel de televisie zeker goed is om films te kijken in donkere kamers, kan deze televisie hele lichte kamers niet aan qua helderheid. Bij direct zonlicht en heldere lichtbronnen krijg je een afname van beeldkwaliteit en wordt het beeld minder zichtbaar.

Reflectie 7.4/10

Bij een heldere kamer, of als de televisie dicht bij een raam geplaatst zal je last hebben van reflecties en glans op het scherm. Zet de televisie in een wat donkere kamer dan zal je hier geen last van hebben, vooral door de half glanzende afwerking van het scherm.

Response tijd 8.5/10

Wederom een upgrade van de RU7100, de response tijd is veel sneller. Er is zeer weinig motion blur te zien zelfs bij zeer snelle scenes en sporten.

Input lag 8.5/10

Een zeer lage input lag wat zeker voor gamers een plus is.

Samsung UE 55 inch RU7170 Ervaring

Met de Tizen OS is de gebruikservaring zeer goed te noemen. Alle menu’s werken naar behoren. De App store is zeer goed gevuld met alle Apps die je maar nodig hebt. Jammergenoeg heeft Samsung ook hier weer advertenties toegevoegd. De afstandsbediening is de standaard Samsung afstandsbediening voor de goedkopere modellen en komt niet met voice control.

Ontwerp

Samsung heeft veel plastic gebruikt voor de RU7170. Hoewel het er allemaal netjes uitziet is het niet echt luxe. De randen van de televisie zijn redelijk dun en vallen niet op tijdens het kijken. Positief punt is wel dat de voeten van de televisie van metaal zijn en niet helemaal op het uiteinde gemonteerd, dus je tv-meubel zal meestal groot genoeg zijn.

Films 8.2/10

Zet je de televisie in een donkere kamer dan heb je, zeker voor de prijs die je betaalt voor deze tv, een zeer goede tv om films op te kijken. Donkere scenes worden zeer goed weergegeven door de hoge contrast ratio. Ook de kleurweergave is fantastisch.

TV-Series 7.4/10

Een lagere score voor TV-series, vooral door de tegenvallende piekhelderheid. Kijk je graag overdag series maar heb je een hele lichte kamer dan zal de beeldkwaliteit tegenvallen.

Sport 8.0/10

Door de zeer lage response tijd een geweldige televisie om sport op te kijken. Weinig tot geen motion blur en met de fantastische kleurwergave zeker je geld waard.

Gaming 8.5/10

Ook gamers zullen deze televisie kunnen waarderen door de lage input lag en response tijd. Jammergenoeg geen freesync, maar dat nemen we voor lief.

Eindoordeel 8.0/10

Door de upgrades die Samsung heeft gedaan tegenover de RU7100 is dit onze Beste koop LED-televisie. Prijs- Kwaliteit is geweldig door het hoge contrast, kleurweergave, geluidskwaliteit, response tijd en input lag.

8 Total Score

Films
8.2
Tv-series
7.4
Sport
8.0
Gaming
8.5
Voordelen
  • Beste koop LED
  • Verassend goed geluid
Nadelen
  • Piekhelderheid teleurstellend laag
  • Reflecties en glans in lichte kamers
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

vijf + achttien =