Philips 50PUS6704

€427,52

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Philips 50PUS6704/12 - 4K TV - €427,52
Last Amazon price update was: 21 April 2024 14:49
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

De Philips 50PUS6704 is de 50 inch, 4K LED TV van Philips’ 6700 series en is correct geprijsd met de veel gevraagde ambilight optie inbegrepen.

Ons Philips 50PUS6704 test rapport

Onze Philips 50PUS6704 review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films, TV-series, Sport en Gaming.

Beeldkwaliteit

Contrast 8.2/10

Door een bovengemiddelde contrastverhouding van 5500:1 geeft het 50PUS6704 toestel van Philips zwarte en donkere kleuren goed weer, ook wanneer de ruimte minder of slecht verlicht is.

Local Dimming 8.8/10

De local dimming functie werkt uitstekend bij deze televisie. Donkere delen van het beeld hebben hierdoor zo goed als geen verlies van detail en ook schermhelderheid blijft steeds stabiel.

Piekhelderheid 7.1/10

De piekhelderheid scoort niet heel goed. Gebruik van het toestel in verlichte ruimtes kan slecht uitvallen doordat de televisie zelf onvoldoende helderheid aan het beeld kan toevoegen om de lichte omgeving te compenseren.

Reflectie 7.1/10

Bij gebruik in wat heldere of meer verlichte ruimtes merken we op dat er bij de 50PUS6704 sprake is van enige reflectie of glans op het scherm. Wanneer de televisie onder normale omstandigheden gebruikt wordt valt hier gelukkig haast niets van op te merken.

Response tijd 7.8/10

De response tijd op dit toestel scoort goed waardoor er weinig motion blur of traag reagerende pixels te bespeuren vallen bij het bekijken van snelbewegende beelden.

Input lag 6.7/10

De input lag van 40ms is helaas voor de huidige televisietoestellen al aan de wat tragere kant. Hierdoor kan het zijn dat beelden tijdens het gamen iets trager verschijnen dan wat een echte gamer graag ziet.

Philips 50PUS6704 Ervaring

Zoals bijna alle nieuwe Philips toestellen heeft ook de 6700 series het door het bedrijf zelf ontwikkelde Saphi als besturingssysteem. Saphi maakt het wisselen tussen menu’s en apps zoals Netflix, Youtube, Videoland en NPO start heel gemakkelijk en snel. Een verdere bioscoopervaring wordt verzorgd door de toevoeging van Dolby Vision en Dolby Atmos.

Ontwerp

Wellicht de meest opvallende eigenschap van het 50PUS6704 televisietoestel is het ambilight. De omgeving van het scherm wordt zo verlicht op basis van de beelden die zich afspelen. De standaard van het scherm dient u zelf nog te monteren.

Films 8.5/10

Het afspelen van films spelen in de kaart van dit toestel. Boven op een goedwerkende local dimming functie komt de uitstekende contrastverhouding die voor een goede beeldkwaliteit zorgt. De bioscoop ervaring wordt versterkt door het gebruik van Dolby Vision, Dolby Atmos en de ondersteuning voor HDR10+ waardoor filmbeelden extreem realistisch lijken.

TV-series 7.1/10

Bij het afspelen van TV-series presteert de 50PUS6704 eerder gemiddeld. Vooral het bingewatchen overdag kan wel eens gehinderd worden door een reflectie of glans op het scherm, al dan niet gecombineerd met een verlies aan beeldkwaliteit door de beperkte piekhelderheid.

Sport 7.5/10

Er kan motion blur optreden bij het bekijken van sport doordat de response tijd niet optimaal is. Deze televisie kan snel bewegende objecten niet altijd volgen.

Gaming 7.3/10

De Philips 50PUS6704 is niet het beste gaming scherm doordat een lagere response tijd en een matige input lag voor een kleine vertraging bij het afspelen van beelden kunnen geven.

Eindoordeel 7.6/10

Deze 50 inch toestel uit de Philips 6700 series is over het algemeen een goed toestel dat hoofdzakelijk geschikt is voor de filmliefhebber. Een geluid- en kijkervaring van Dolby, samen met de HDR10+ ondersteuning en de aanwezigheid van ambilight geven een levensechte bioscoopervaring. Voor mensen die veel belang hechten aan de mogelijkheid tot gaming of die een echte sportfanaat zijn is dit toestel minder geschikt.

7.6 Total Score

Films
8.5
Tv-series
7.1
Sport
7.5
Gaming
7.3
PROS
  • Goede beeldkwaliteit bij films
  • Ambilight geeft meerwaarde
CONS
  • Slechte prestatie in heldere ruimte
  • Hoge input lag
Add your review  |  Read reviews and comments
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

19 + sixteen =