LG 55UM7100LB

€519,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: LG 55UM7100LB - 4K TV - €519,00
Price history
×
Price history for LG 55UM7100LB - 4K TV
Latest updates:
  • € 519,00 - 18 november 2020
  • € 499,00 - 4 november 2020
Since: 4 november 2020
  • Highest Price: € 519,00 - 18 november 2020
  • Lowest Price: € 499,00 - 4 november 2020

Met een prachtige 4K UHD scherm van 55 inch, is de LG 55UM7100LB een opmerkelijke TV voor een mooie prijs. Ontdek hieronder waarom deze TV voor jou past.

Ons LG 55UM7100LB test rapport

Ons LG 55UM7100LB review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films,TV-series,Sport,Gaming .

Beeldkwaliteit

Contrast 6.4/10

De 55UM7100LB levert met zijn 4K IPS Display een redelijk contrast. In tegenstelling tot OLED-schermen is het niet in staat om de pixels uit te schakelen waardoor men bij donkere scenes kwaliteitsverlies van het beeld ervaart.

Local Dimming 0/10

De 55UM7100LB beschikt niet over een local dimming waardoor het in combinatie met het redelijke contrast van het IPS Display voor de meeste mensen een teleurstelling kan zijn. Als men veel films of series kijkt waar er donkere tinten in voorkomen is de 55UM7100LB niet de ideale TV.

Piekhelderheid 7.2/10

De Piekhelderheid bij de 55UM7100LB is met zijn 4K Active HDR opmerkelijk te noemen.
Dankzij de technologie van HLG en HDR 10 pro zijn de hoogtepunten helder weergegeven waardoor men meer uit het beeldscherm kan halen. De meesten zullen tevreden zijn met de helderheid die het UHD scherm uitstraalt.

Reflectie 8.7/10

In tegenstelling tot zijn contrast en local dimming, zorgt de 55UM7100LB er voor dat men met zijn prachtig reflecterende scherm geen last zal hebben van het lichtinval. Dit zorgt ervoor dat de beeldkwaliteit gestimuleerd wordt bij veel lichtinval.

Response tijd 7.1/10

De response tijd van de 55UM7100LB kan er op sommige momenten voor zorgen dat men motion blur heeft. Als men niet veel gamet of naar sport kijkt is dit geen probleem. Over het algemeen zal men hier niet veel van merken.

Input lag 9.7/10

De Input lag in game mode is wellicht de grootste troef van de 55UM7100LB. Met bijna een uitstekende score is deze TV zeer geliefd bij fervente gamers.

LG 55UM7100LB Ervaring

De LG 55UM7100LB is met zijn zéér lage input lag de ideale tv voor gamers. Voor een relatief lage prijs zorgt de LG 55UM7100LB samen met zijn scherpte en diepte voor een geheel nieuwe kijkervaring. De TV is makkelijk te navigeren en de verschillende apps kunnen voor eindeloos entertainment zorgen. De TV is ook een hele goede instapmodel naar 4K zonder dat je er grof geld voor moet betalen.

Ontwerp

Met de 55UM7100LB heeft LG qua design heel goed werk verricht. Het eenvoudige, maar toch elegante design zorgt ervoor dat de TV zijn prijs zeker waard is. Door de minimalistische uitstraling van de TV past de 55UM7100LB in elke kamer.
Daarnaast kan je nu ook dankzij de grote kijkhoek meer genieten van je films en series.

Films 3.2/10

De grootste en wellicht het enige nadeel is de afwezigheid van local dimming en het lage contrast. Dit zorgt er voor dat de zwarte kleuren in donkere scènes tijdens je films meer een grijze tint weergeven dan effectief zwart.

TV-Series 8.0/10

Dankzij het elegant reflecterend scherm in combinatie met de piekhelderheid kan je een unieke ervaring beleven tijdens de hoogtepunten van je series. De 4K Active HDR zorgt ervoor dat je het meeste uit je kijkervaring kunt halen.

Sport 7.9/10

De grote kijkhoek, glanzende reflectie van het scherm en redelijke responstijd zorgen er voor dat je niets hoeft te missen bij het kijken van films. De prijs compenseert de motion blur die heel af en toe kan optreden tijden het kijken van sportwedstrijden of het gamen. Over het algemeen valt dit niet hard op tenzij men in een hoge frame rate kijkt.

Gaming 8.4/10

De TV is een uitstekende aankoop voor gamers. De combinatie van de kwaliteit van het beeld en lage input lag leiden tot een magnifieke ervaring voor gamers. De 4K kwaliteit zorgt er bovenop ook nog eens voor dat alles haarscherp wordt weergegeven.

Eindoordeel

De LG 55UM7100L is een uitstekende TV voor zijn prijsklasse. Indien je de overstap maakt naar 4K is de TV zeker zijn geld waard. De prachtige design zorgt er ook nog eens voor dat je de TV, overal in je huis kunt plaatsen zonder dat je rekening moet houden met het interieur. De local dimming en lage contrast worden gecompenseerd door de snelle Input lag en glanzende reflectie waardoor je nog altijd perfect kunt genieten van sport en series.
De TV is ook makkelijk te installeren en de mogelijkheid van apps zorgen er voor dat je eindeloos kunt genieten. De 55UM7100L heeft ook ultra surround geluid en geeft alles zuiver weer waardoor je ondergedompeld wordt in levensechte beelden.

6.9 Total Score

Films
3.2
Tv-series
8.0
Sport
7.9
Gaming
8.4
Voordelen
  • Grote kijkhoek zodat je alles kunt waarnemen
  • 4K Active HDR voor levensechte beelden
  • 4K hoge resolutie met haarscherpe beelden
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • True color accuracy: nauwkeurige kleuren
  • Eenvoudig, maar elegant design
Nadelen
  • Geen local dimming waardoor de zwarte kleuren een grijze tint krijgen
  • Geen AUX of RCA aansluiting
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

acht − 5 =