Best geteste TV
Philips 55PUS6704

Philips 55PUS6704

€548,00

Best deal at: coolblue.nlcoolblue.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Philips 55PUS6704 - Ambilight - €548,00
Last Amazon price update was: 21 April 2024 14:27
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

De Philips 55PUS6704 is een 4K LED TV uit de 6700-series van Philips met ambilight tegen een betaalbare prijs. Philips 55PUS6704 kwam als beste uit de test voor LED tv’s.

Ons Philips 55PUS6704 test rapport

Onze Philips 55PUS6704 review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films, TV-series, Sport en Gaming.

Beeldkwaliteit

Contrast 9.0/10

Met een contrastverhouding van 5500:1 worden bij de 55PUS6704 toestellen de donkere en zwarte kleuren goed weergegeven, zelfs bij een minder of niet verlichte ruimte.

Local Dimming 8.8/10

De local dimming functie doet bij deze televisie precies wat je ervan verwacht. Hierdoor is er weinig tot geen verlies van detail in donkere delen en blijft de helderheid van het scherm mooi stabiel.

Piekhelderheid 8.0/10

Doordat de piek helderheid onvoldoende sterk is kan het zijn dat het beeld eronder lijdt wanneer het toestel in een heldere ruimte staat. De televisie slaagt er niet in om een grote hoeveelheid extern licht te compenseren met een helder genoeg beeld.

Reflectie 7.7/10

De 55PUS6704 heeft toch wat last van een reflectie of glans op het scherm naarmate de helderheid en verlichting van de ruimte toeneemt. Toch denken wij dat dit zich slechts voordoet in uitzonderlijke gevallen en zou de gewone gebruiker hier weinig problemen moeten ondervinden.

Response tijd 7.9/10

Door de relatief snelle response tijd heeft het toestel weinig last van motion blur of van te traag reagerende pixels wanneer er snel bewegende beelden worden afgespeeld.

Input lag 7.5/10

De input lag scoort met 40ms niet heel goed, maar is dan ook weer geen dealbreker. Wellicht zijn er voor gamers of game-doeleinden andere televisietoestellen beter geschikt.

Philips 55PUS6704 Ervaring

Ook de 6700 series van Philips maakt gebruik het Saphi besturingssysteem dat door en voor Philips ontwikkeld werd. Door de snelheid en goede prestaties van Saphi is het aangenaam navigeren naar de geïntegreerde apps zoals Netflix, YouTube, Videoland en NPO Start. Dolby Vision en Dolby Atmos zorgen voor een kijk- en geluidservaring net zoals in de bioscoop.

Ontwerp

Het paradepaardje van dit 55 inch toestel is ongetwijfeld de aanwezigheid van ambilight. Zo wordt uw omgeving een verlengde van het beeld dat op het scherm wordt afgespeeld. Verder wordt de standaard los van het scherm geleverd en dient deze nog gemonteerd te worden.

Films 8.5/10

De local dimming functie komt de beeldkwaliteit bij het kijken van films, samen met de uitstekende contrastverhouding zeker ten goede. De aanwezigheid van Dolby Vision en Dolby Atmos zorgt voor een leuke ervaring, zeker in combinatie met de ambilights. Daarbovenop ondersteund het toestel HDR10+ zodat filmbeelden levensecht lijken.

TV-series 7.1/10

Op vlak van TV-series scoort dit toestel slechts matig en vooral bij het kijken overdag valt de reflectie en beperkte piekhelderheid op waardoor extern licht de beeldkwaliteit schaadt.

Sport 7.5/10

Doordat de response tijd van deze televisie niet helemaal op punt staat kan het zijn dat er bij snelle bewegingen van objecten tijdens het kijken van sportbeelden wat last hebben van motion blur.

Gaming 7.3/10

De Philips 55PUS6704 is niet het beste televisiescherm voor gaming doordat de iets tragere response tijd in combinatie met de matige input lag ervoor kunnen zorgen dat het beeld niet altijd even juist wordt weergegeven.

Eindoordeel 7.6/10

Deze 55PUS6704 uit de Philips 6700 series scoort over het algemeen eerder goed, maar schiet op bepaald vlakken toch nog tekort. Daar waar de uitstekende local dimming en extra’s van Dolby voor een intense filmervaring kunnen zorgen, halen de response tijd en input lag de totaalscore van het toestel weer naar beneden waardoor het toestel niet voor alle doeleinden even goed gebruikt kan worden. De ambilight is een leuk pluspunt en voegt wat extra sfeer toe tijdens het kijken.

8.1 Total Score

Films
8.9
Tv-series
7.9
Sport
7.8
Gaming
7.7
PROS
  • Goede beeldkwaliteit bij films
  • Ambilight geeft meerwaarde
CONS
  • Slechte prestatie in heldere ruimte
  • Hoge input lag
Add your review
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

seventeen − 4 =