Philips 65PUS6704

€749,00

Best deal at: coolblue.nlcoolblue.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Philips 65PUS6704 - Ambilight - €749,00
Last Amazon price update was: 22 May 2024 19:42
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

De Philips 65PUS6704 is met zijn 65 inch de grootste 4K LED TV in de Philips’ 6700 series en komt met een driezijdige ambilight functie.

Ons Philips 65PUS6704 test rapport

Onze Philips 65PUS6704 review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films, TV-series, Sport en Gaming.

Beeldkwaliteit

Contrast 8.2/10

De Philips 65PUS6704 scoort heel goed op vlak van contrastverhouding met een ratio van 5500:1. Zelfs bij slechte of minder verlichte ruimtes worden zwarte en donkere kleuren goed weergegeven.

Local Dimming 8.8/10

De local dimming functie komt heel goed uit de tests en werkt voortreffelijk bij het voorkomen van detailverlies bij donkere beelden en draagt ook bij aan een stabiele schermhelderheid.

Piekhelderheid 7.1/10

Op vlak van piekhelderheid scoort dit toestel middelmatig. Dit komt vooral doordat het scherm zelf onvoldoende helderheid kan genereren om een lichte omgeving te compenseren. Dit kan een negatieve impact hebben op de beeldkwaliteit en de algemene kijkervaring.

Reflectie 7.1/10

Het 65PUS6704 toestel van Philips heeft het soms moeilijk met reflectie of glans op het scherm wanneer de televisie in een heel heldere of sterk verlichte ruimte wordt geplaatst. Dit is echter eerder in uitzonderlijke gevallen en hier zal de gemiddelde kijker geen last van ondervinden.

Response tijd 7.8/10

De response tijd bij deze televisie is aan de gemiddeld lage kant, wat net een goede score is omdat er dan weinig tot geen motion blur optreedt en er ook zo goed als geen traag reagerende pixels vast te stellen zijn bij het bekijken van snelbewegende beelden.

Input lag 6.7/10

Met een relatief hoge input lag van 40ms kan het zijn dat gamers dit scherm eerder links zullen laten liggen. Er kan een kleine vertraging zitten bij de snelheid waarbij beelden verschijnen.

Philips 65PUS6704 Ervaring

Bij de 6700 series van Philips draait het hoofdzakelijk om de recreatie van de bioscoopervaring met leuke features als Dolby Vision, Dolby Atmos, HDR10+ ondersteuning en ambilight. Met Philips’ zelf ontwikkelde besturingssysteem, Saphi, is het eenvoudig om te navigeren tussen menu’s en andere geïntegreerde apps zoals Netflix, Youtube, Videoland en NPO Start.

Ontwerp

Op vlak van het ontwerp van dit televisietoestel springt uiteraard onmiddellijk de driezijdige ambilight in het oog. De sfeerlichten aan de buitenkant van het toestel zijn afgestemd om de sfeer van de afgespeelde beelden of muziek te volgen om een meer totale kijkervaring te kunnen bieden. De standaard die met het scherm wordt meegeleverd dient afzonderlijk te worden gemonteerd.

Films 8.5/10

De 65PUS6704 blinkt uit bij het afspelen van films door een zeer goede local dimming functie en een hoge contrastverhouding waardoor u steeds van een goede beeldkwaliteit kan genieten. Door de aanwezigheid van Dolby Atmos, Dolby Vision, ambilight en HDR10+ beelden waant u zich net in de bioscoop met zulke hyperrealistische filmbeelden.

TV-series 7.1/10

Wanneer het televisietoestel eerder gebruikt wordt om TV-series te bingewatchen komen de mogelijkheid op reflectie of glans, samen met een potentieel verlies aan beeldkwaliteit door een lagere piekhelderheid, roet in het eten gooien. Indien u enkel in de avond en/of bij minder verlichting kijkt, speelt dit voor u gelukkig niet zo’n rol.

Sport 7.5/10

Het toestel speelt over het algemeen sportbeelden goed af. Enkel wanneer er heel snel bewegende objecten te zien zijn kan er motion blur optreden doordat de response tijd onvoldoende snel is.

Gaming 7.3/10

Een gemiddelde response tijd en een input lag die net te hoog is om goed te zijn zorgen voor ervoor dat de echte gaming fanaat wellicht naar een ander toestel op zoek zal gaan.

Eindoordeel 7.6/10

De 65 inch televisie uit Philips’ 6700 segment is een goed allround toestel dat zich vooral toespitst op gebruik door de film enthousiasteling onder ons. Uitgerust met driezijdige ambilight, Dolby’s geluid- en beeldondersteuning, en met de mogelijkheid tot gebruik van HDR10 en HDR10+ beelden heb je de kans om de film tot leven te laten komen. Gebruik voor andere doeleinden is zeker niet slecht, maar in dat opzicht springt het toestel ook nergens echt boven de concurrentie uit.

7.6 Total Score

Films
8.5
Tv-series
7.1
Sport
7.5
Gaming
7.3
PROS
  • Goede beeldkwaliteit bij films
  • Ambilight geeft meerwaarde
CONS
  • Slechte prestatie in heldere ruimte
  • Hoge input lag
Add your review
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

8 − five =