Best geteste TV
Samsung QE55Q90R

Samsung QE55Q90R

€1.399,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Samsung QE55Q90R - 4K QLED TV - €1.399,00

De Samsung QLED 55 Inch Q90R is onze best geteste QLED-televisie. Het is het vlaggenschip van Samsung bij de QLED-televisies en de tests maken zeker duidelijk waarom.

Ons Samsung QLED 55 INCH Q90R test rapport

Ons Samsung QLED 55 INCH Q90R review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films, TV-series, Sport, Gaming.

Beeldkwaliteit

Contrast 8.7/10

De Q90R heeft een goed contrast wat verbeterd wordt met de lokaal dimmen functie. Zonder lokaal dimmen is het contrast verhouding 3249:1, maar met lokaal dimmen wordt dit 11200:1. Een gigantisch verschil.

Local Dimming 8.2/10

Zoals hierboven al vermeld maakt de local dimming functie op de Q90R een groot verschil in contrast. Het heeft wel een effect op de beeldkwaliteit. De randen van heldere objecten worden bijvoorbeeld gedimd.

Piekhelderheid 9.0/10

Een erg sterk punt van de Q90R. Met een SDR piek helderheid van 505 cd/m2op 100% van het scherm is een fantastisch resultaat. Ook in HDR geeft de Q90R een erg goed resultaat van 1145 cd/m2op 2% van het scherm. Dit alles betekent dat de Q90R hoogtepunten ontzettend sterk weergeeft en dat het scherm reflecties makkelijk aan kan in heldere kamers.

Reflectie 10/10

Door de hoge piekhelderheid en de glanzende afwerking zal je geen last hebben van reflecties met de Q90R.

Response tijd 8.4/10

De Q90R heeft een goede response tijd van rond de 9.6ms. Hierdoor zal je geen tot een heel licht spoor hebben bij hele snelle beelden.

Input lag 8.9/10

In game mode heeft de Q90R een hele lage input lag. Bij 1080P en 60hz zit de Q90R rond de 14.7ms wat heel verdienstelijk is.

Samsung QLED 55 INCH Q90R Ervaring

Tizen OS van Samsung is gebruiksvriendelijk en werkt intuïtief. De app store is goed gevuld en er is meer dan genoeg keuze. Op de landingspagina en in de app store krijg je wel reclame te zien, wat voor een televisie van deze categorie verbazingwekkend is.

Ontwerp

Een metalen standaard betekent dat de televisie stevig staat en niet wiebelt. De randen van de televisie zijn erg dun (1.1cm) en zien er goed uit. Doordat Samsung een aparte ‘One connect box’ levert voor de input kabels ziet de achterkant er strak uit. Er gaat maar 1 kabel van de ‘One connect box’ naar de televisie.

Films 8.5/10

Films kijken op de Q90R is zeker een plezier. Met diepe zwarte kleuren en het lokaal dimmen krijg je mooie scherpe beelden.

TV-Series 9.5/10

Doordat de Q90R een hele hoge piek helderheid heeft is dit een perfecte televise om series op te kijken, zeker overdag.

Sport 9.2/10

Je kan de Q90R overal neerzetten en nog steeds een fantastische kijkervaring hebben. Hierdoor is deze televisie zeer geschikt voor het kijken naar sport. De kijkhoek is zeer goed en de response tijd is snel dus geen tot heel weing motion blur.

Gaming 8.7/10

De Q90R is een goede televisie om games op te spelen door de lage input lag, Freesync support en response tijd.

Eindoordeel 9.0/10

De Samsung Q90R is de best geteste Qled 4K televisie. Met een zeer goede beeldkwaliteit, hoog contrast en een goede piek helderheid is deze televisie geschikt om naar te kijken hoe en waar je maar wilt. Dit is zeker een van de beste televisies die Samsung heeft uitgebracht.

9 Total Score

9Beoordeling
Films
8.5
Tv-series
9.5
Sport
9.2
Gaming
8.7
8.7User's score
Films
9
Tv-series
8
Sport
8
Gaming
10
Voordelen
  • Werkt fantastisch in donkere en lichte kamers met een perfecte beeld kwaliteit en uitzonderlijk goed contrast.
  • De kijkhoek is heel goed en van reflecties zal je geen last hebben.
Nadelen
  • Reclames in de app store kunnen niet uitgezet worden.
Geef je mening  |  Read reviews and comments
1 Comment
  1. 4.35
    Films
    90
    Tv-series
    80
    Sport
    80
    Gaming
    100

    Als een lange tijd OLED-tv-gebruiker moest ik met tegenzin OLED opgeven en de QLED q90 kopen. Ik zeg met tegenzin niet omdat ik spijt heb van of problemen heb met mijn Samsung-aankoop, maar vooral omdat OLED zo veelbelovend was en een echt geweldig tv-scherm opleverde. Ik moest dat echter in evenwicht brengen met de levensduur van de tv en de permanente en onomkeerbare burn-out (ook bekend als beeldretentie) na slechts drie jaar, waardoor de overgang naar QLED een redelijke en noodzakelijke stap was.

    Ik ben erg tevreden over mijn Samsung en de noodzaak om mijn tv-scherm te regelen (zoals bij OLED) is geen probleem meer, eigenlijk zoals het hoort! De grootste zorg bij Samsung is HDR-weergave, aangezien de standaard (HDR 10+) veel minder inhoudsopties heeft (vooral met Amazon Prime Video), en als ik inhoud vind, is het HDR-effect niet zo levendig en is er geen pictogram. HDR-scherm om te wijzen. bij het detecteren van HDR-inhoud.

    Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this

Leave a reply

Your total score

twintig − 13 =