Samsung QE55Q80R

€815,12

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Samsung QE55Q80R - 4K QLED TV (Benelux model) - €815,12

De Q80R is een luxueuzer model van Samsung in de QLED series. Hoe de Q80 presteert tegenover de budgetvriendelijkere Q70 zie je hieronder.

Ons Samsung QE55Q80R test rapport

Ons Samsung QE55Q80R review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films,TV-series,Sport,Gaming .

Beeldkwaliteit

Contrast 8.4/10

De Q80R heeft een hoge contrast ratio. 3618:1 met local dimming uitgeschakeld en 5721:1 met lokaal dimmen ingeschakeld. Dit betekent een goede beeldkwaliteit en een bioscoop-achtige kijkervaring. Dankzij de TV zijn Ultra Viewing Angle kun je schitterende kleuren zien vanuit ieder perspectief, ook vanaf de zijkant.

Local Dimming 8/10

De Q80R heeft een zeer goede lokale dimfunctie. Het produceert uitstekende beelden met een mooi dynamisch bereik. Het dimt kleine voorwerpen niet zo goed, maar bij felle lichten is er wel een mooie overgang van de ene naar de andere dimzone.

Piekhelderheid 8.8/10

De piek helderheid bij de Q80R is uitstekend. Hoogtepunten worden sterk, gedetailleerd en met een verbluffende helderheid weergegeven. De TV kan dus ideaal gebruikt worden in heldere kamers omdat het gemakkelijk de reflecties kan bestrijden.

Reflectie 9.5/10

Met de gloss finish op het scherm die de reflectie verspreidt en de hoge piekhelderheid zal je geen last hebben van reflecties. De TV zal zeer goed presteren in elke kamer met veel ramen of verlichting.

Response tijd 8.2/10

De Q80R heeft een uitstekende responsetijd. Vooral mensen die graag gamen of sport kijken zullen appreciëren hoe duidelijk de bewegingen op deze TV zijn. Het kan wel zijn dat er in donkere scènes sprake kan zijn van een kleine hoeveelheid motion blur.

Input lag 8.7/10

De input lag is in game mode zeer laag en ligt ongeveer rond 37,7 ms.

Samsung QE55Q80R Ervaring

De Samsung QE55Q80R is een uitstekende 4K LED TV. De afstandsbediening heeft 3 snelle toegangsknoppen voor Netflix, Amazon Prime Video en Hulu. Het is ook compatibel met Samsung’s stem assistent functie, Bixby. Jammer genoeg zijn ook hier advertenties aanwezig die niet uitgezet kunnen worden.

Ontwerp

Het ontwerp van de Q80R is gewoon mooi. De behuizing van de TV bestaat uit zeer dunne, metalen randen. De Q80R op zich is zelf ook een dunne TV en hij zal dus niet veel opvallen als je besluit hem aan een muur te bevestigen. De TV wiebelt echter wat meer dan de Q70R wanneer hij wordt aangezet.

Films 8.2/10

De Q80R is gewoon een uitstekende TV voor het bekijken van films. Dankzij het goede contrast en de lokale dimming kan de TV een mooie beeldkwaliteit produceren in een donkere kamer.

TV-Series 9.2

De Q80R is fantastisch voor het bekijken van TV-series. Bij het overdag bekijken van TV-series kan de TV heel helder worden en doet hij uitstekend werk bij het omgaan met reflecties. In hele lichte kamers zal je dus geen last hebben van reflecties.

Sport 8.9

Door de snelle response tijd en de hoge piekhelderheid is de Q80R een uitstekende TV voor het kijken naar een grote wedstrijd met een groep vrienden. Hij heeft een zeer snelle reactietijd, dus snelle actie ziet er scherp uit en het beeld blijft accuraat voor bredere kijkhoeken.

Gaming 8.5

Met de lage input lag in game mode (37,7 ms) reageert de TV vrijwel direct op uw acties. De snelle reactietijd zorgt voor een scherpe beweging en de TV zit vol met gaming goodies. De TV ondersteunt ook FreeSync zodat u zorgeloos en met veel plezier kan gamen.

Eindoordeel

De Samsung Q80R is een fantastische TV voor gemengd gebruik. Hij presteert uitstekend in een donkere kamer voor het bekijken van films en HDR content, maar hij presteert tegelijk ook zeer goed in een heldere kamer. Door zijn snelle reactietijd en lage input lag is het een ideale TV om sportwedstrijden te bekijken of om te gamen met vrienden.

8.7 Total Score

Films
8.2
Tv-series
9.2
Sport
8.9
Gaming
8.5
PROS
  • Prima all-round TV
  • Game mode
CONS
  • Prijzig
Add your review
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

nineteen − seventeen =