Samsung QE49Q70R

€899,00

Best deal at: amazon.nlAmazon.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Samsung QE49Q70R 123 cm (televisie) - €899,00
Last Amazon price update was: 17 november 2020 01:33
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

De QE49Q70R neemt met zijn 49”, 4K QLED display en haarscherpe kwaliteit een merkwaardige plaats in tussen de QLED modellen van Samsung. Lees hieronder waarom.

Ons Samsung QE49Q70R test rapport

Ons Samsung QE49Q70R review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films,TV-series,Sport,Gaming.

Beeldkwaliteit

Contrast 8.4/10

Met een contrast ratio van 4000 : 1 zorgt de QE49Q70R er voor dat je volledig van je donkere scènes kunt genieten. Dankzij de Direct Full Array 4x QLED display worden de pixels uitgeschakeld waardoor de zwarte kleuren zeer natuurlijk overkomen.

Local Dimming 7.0/10

De local dimming van de QE49Q70R is standaard te noemen. Soms kan het zijn dat er een verlies van detail in donkere delen optreedt.

Piekhelderheid 8.9/10

Dankzij een piek helderheid van 1000 cd/m² zal jij je geen zorgen moeten maken dat je het beeldscherm niet zou kunnen zien in lichte kamers. De QE49Q70R beschikt over een Quantum Processor 4K die de helderheid van beelden op basis van een unieke upscaling-algoritme automatisch aanpast aan de scène die wordt weergegeven.

Reflectie 9.0/10

De glanzende scherm gecombineerd met een hoge piekhelderheid zorgt ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken over reflectie.

responsetijd 8.0/10

De motion blur in zeer snelle scènes wordt geminimaliseerd mede door de invoeging van zwarte frames dankzij de QLED display. Bij zeer snelle scènes kan het wel zijn dat er een beetje motion blur optreedt.

Input lag 8.7/10

De QE49Q70R heeft een heel lage input lag van 12ms wat er voor zorgt dat er geen lags zijn. Ideaal dus voor gamers. De Freesync/VRR technologie vermindert de input lag nog meer voor een vloeiende game ervaring.

Samsung QE49Q70R Ervaring

De QE49Q70R is met zijn Quantum HDR 1000 Dot Technology een koploper als het op kleur aankomt tussen zijn prijsklasse. De beelden worden levensecht weergegeven en de QLED scherm zorgt voor een uitstekende zwarte kleur. De TV beschikt ook over een AI die er voor zorgt dat je het meeste uit je kijkervaring haalt.

Ontwerp

Het design van de TV is speciaal ontworpen zodat je het perfect kunt integreren in je interieur met de ambient mode. De randen hebben een dunne zwarte afwerking waardoor je meer het beeld ziet dan de TV.

Films 7.7/10

Het contrast en piekhelderheid zorgen er voor dat je de beelden tijden je films zeer duidelijk ziet. Door de bescheidene local dimming kan het wel zijn dat sommige scènes minder detail vertonen.

TV-Series 9.0/10

Je zal in elke lichte kamer zonder enig moeite je films en series kunnen kijken dankzij de hoge piekhelderheid en reflectie van het scherm.

Sport 8.5/10

Bij intensieve sportscènes kan het wel zijn dat er een hele lichte motion blur optreedt. Over het algemeen zal je hier niet veel van merken.

Gaming 8.4/10

De input lag is zeer laag waardoor je niets zult merken tijdens het gamen. Dankzij de VRR-technologie kan je rekenen op een supersnelle realtime van responstijden.

Eindoordeel 8.4/10

De Samsung QE49Q70R is met zijn specificaties en tech een opmerkelijke TV. Alhoewel de local dimming beter kon zijn zorgt de Direct Full Array 4x met zijn 40 segmenten voor een diep zwarte weergave. De Quantum Processor 4K geeft natuurlijke beelden waar licht en donker tot leven komen.
Met de minimalistische design en ambient mode kan je de TV overal in je kamer verwerken.

8.4 Total Score

Films
7.7
Tv-series
9.0
Sport
8.5
Gaming
8.4
Voordelen
  • Zeer heldere HDR weergave
  • Mooie contrast met een diepe zwartwaarde
  • Realistische kleurweergave
  • Veel technologische snufjes
Nadelen
  • 50 Hz terwijl de grotere modellen 100 Hz beschikken
  • Geen Dolby vision
  • Door de Direct Full Array 4x kan er contrast verlies optreden van de zijkanten
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

2 × 2 =