Samsung QE75Q85R

€2.599,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Samsung QE75Q85R - 4K QLED TV (Benelux model) - €2.599,00
Price history
×
Price history for Samsung QE75Q85R - 4K QLED TV (Benelux model)
Latest updates:
  • € 2.599,00 - 14 november 2020
  • € 2.397,59 - 7 november 2020
Since: 7 november 2020
  • Highest Price: € 2.599,00 - 14 november 2020
  • Lowest Price: € 2.397,59 - 7 november 2020

De Samsung QE75Q85R is het QLED-model dat net onder de Q90R zit. Hoewel ze veel dezelfde kenmerken hebben, wordt in de tests duidelijk dat er ook een verschil is in zowel de kwaliteit als de prestaties.

Ons Samsung QE75Q85R test rapport

Ons Samsung QE75Q85R review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films,TV-series,Sport,Gaming .

Beeldkwaliteit

Contrast 8.4/10

De Q85R heeft een goed contrast, zwarte kleuren en tinten worden goed in beeld gebracht en zien er natuurlijk uit.

Local Dimming 8.0/10

Lokaal dimmen werkt redelijk goed en verbetert zeker het contrast. Het is wel duidelijk dat er maar ⅕ van de lokale dimzones is in vergelijking met de grote broer, de Q90R. Dit door het lekken van licht.

Piekhelderheid 8.8/10

De piekhelderheid is goed op de Q85R. Highlights worden goed en helder vertoond. Ook zul je geen probleem hebben om deze televisie neer te zetten waar je maar wilt, want de piekhelderheid kan het scherm zo helder maken als je maar nodig hebt.

Reflectie 9.4/10

Door de hoge piekhelderheid en de glanzende afwerking heeft de Q85R geen last van reflecties en schitteringen.

Response tijd 8.1/10

De Q85R heeft een uitstekende reactietijd en u zult weinig last hebben van motion blur.

Input lag 8.9/10

In de spelmodus heeft de Q85R een zeer lage invoervertraging. Bij 1080P en 60Hz ligt de Q85R rond de 14,7ms wat zeer goed is en ongeveer hetzelfde is als bij de Q90R.

Samsung QLED 75 INCH Q85R Ervaring

Tizen OS van Samsung is eenvoudig te gebruiken en je kunt gemakkelijk en intuïtief zelf door alle instellingen heen werken. De app store is goed gevuld en er is meer dan genoeg keuze. Op de homepage en in de appstore zie je reclamespots, wat jammer is voor een televisie van deze categorie. Een van de beste opties van de Q85R is de afstandsbediening, die goed ontworpen is, spraakgestuurd is voor Samsung-assistent Bixbie en geprogrammeerd is voor meerdere apps.

Ontwerp

De zijkanten van de televisie zijn zeer dun (1,1 cm) en zien er prima uit. Er is bijna geen ruimte tussen de zijkanten en het begin van de pixels. Doordat Samsung een aparte ‘One connect box’ levert voor de ingangskabel, ziet de achterkant van de tv er schoon en opgeruimd uit.

Films 8.2/10

Films kijken op de Q85R is zeker geen sinecure. Met diepzwarte kleuren en lokaal dimmen krijg je mooie scherpe beelden en de televisie levert een zeer goed kleurenspectrum.

TV-Series 9.1/10

Omdat de Q85R een hoge piekhelderheid heeft, is dit een goede televisie om series op te kijken, zelfs overdag.

Sport 8.8/10

U kunt de Q85R overal plaatsen en toch een geweldig beeld hebben. Dit maakt deze televisie zeer geschikt voor het bekijken van sport. De kijkhoek is zeer goed vanwege de ‘Ultra Viewing Angle layer’ en de reactietijd is snel, dus geen tot zeer weinig motion blur.

Gaming 8.5/10

De Q90R is een uitstekende televisie om games op te spelen vanwege de lage input lag, Freesync ondersteuning en reactietijd.

Eindoordeel 8.6/10

De Samsung Q85R is het kleine broertje van het vlaggenschip in de Samsung QLED line up, de Q90R. Het is zeker geen verkeerde televisie, sterker nog, het is een uitstekende televisie. Maar je merkt wel dat Samsung overal iets van de kwaliteit heeft afgehaald in vergelijking met de Q90R.

8.7 Total Score

Films
8.2
Tv-series
9.1
Sport
8.8
Gaming
8.5
Voordelen
  • Perfecte beeld kwaliteit en uitzonderlijk goed contrast
  • Goede grote kijkhoek
Nadelen
  • Reclames zijn nogal storend in de app store
  • Local dimming blijft achter bij grote broer Q90R
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

11 + twee =