Samsung QE65Q8FN

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

De Q8FN is het tweede QLED-model in de Q-serie. Waar nummer 1, de Q9, een ongelooflijk goede beeldkwaliteit levert, waarvoor je natuurlijk wel een prijs betaalt, zien we hieronder hoe het kleine, en goedkopere broertje, uit de tests komt.

Ons Samsung QE65Q8FN test rapport

Ons Samsung QE65Q8FN review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films,TV-series,Sport,Gaming.

Beeldkwaliteit

Contrast 8.9/10

Het contrast is verbazingwekkend op de Q8FN. Omdat Samsung tegenwoordig de LED’s direct achter het scherm plaatst, is dit een goede verbetering in hoe de televisies in de Q8 en Q9 serie het contrast weergeven.

Local Dimming 6.5/10

Het lekken van licht van lichte naar donkere gebieden op het scherm is goed te merken bij de Q8. De Q8 heeft dan ook maar 10% van de dimbare gebieden als grote broer, de Q9.

Piekhelderheid 8.4/10

Een zeer goede piekhelderheid, waarbij de Q8 in de HDR-test van 10% een zeer hoge score van 2100 cd/m2 haalt. Ongekend voor een televisie in deze klasse.

Reflectie 9.4/10

Door de hoge piekhelderheid en de glanzende afwerking heeft u met de Q8FN geen last van reflecties.

Response tijd 8.5/10

Met een responstijd van ongeveer 14 ms heeft u met de Q8FN geen last van motion blur.

Input lag 8.5/10

Uitstekende lage input lag in alle resoluties en refresh rates, zolang ‘Game Mode’ maar aanstaat. De 1080@120 Hz input lag is extreem laag, wat geweldig is voor Xbox One X gebruikers, want de Xbox One X zal spoedig 120Hz @ 1080p en 1440p ondersteunen.

Samsung QE65Q8FN Ervaring

Samsung’s Eden smart TV-platform is uitstekend. Het werkt op een intuïtieve en snelle manier, zonder de traagheid die je bijvoorbeeld krijgt bij de Sony Android TV.
Een van de beste eigenschappen van de Q8FN is de nieuwe Ambient mode, waarbij je van je scherm een klok kunt maken, of een foto kunt projecteren van de muur achter de televisie, waardoor je scherm een deel van de kamer wordt.

Ontwerp

Vergeleken met de doorgaans hoge maatstaven van Samsung is de Q8FN een beetje basic. De televisie is dieper dan de meeste TV’s aan de achterkant. De televisie is ook op twee vrij eenvoudige standaarden gezet. De twee standaarden betekenen ook dat je een redelijk brede tv-kast nodig hebt. De ‘One connection box’ ontbreekt ook, wat je merkt aan de vele kabels die naar de TV lopen.

Films 7.7/10

Doordat de lokaal dimmen functie veel licht doorlaat verliest de Q8FN hier punten, aan de andere kant krijg je wel een ontzettend goed native contrast en zeer goede highlights bij HDR content.

TV-Series 8.9/10

Met de hoge piekhelderheid en hoe de Q8FN omgaat met reflecties is dit zeker een goede televisie om overdag series op te kijken. Zelfs in lichte ruimtes zal de beeldkwaliteit nog steeds zeer goed zijn.

Sport 9.0/10

Bent je een sportliefhebber dan is de Q8FN de juiste keuze, met de zeer lage reactietijd heeft u geen last van motion blur. Jammer is wel dat de kijkhoek niet erg groot is, dus als je aan de buitenkant van de TV zit, heb je wat kwaliteitsverlies.

Gaming 8.5/10

Met de lage input lag en reactietijd en de zeer goede piekhelderheid, vooral bij HDR-content, is gamen met de Q8FN een plezier.

Eindoordeel 8.5/10

De Samsung Q8FN is het kleine broertje van de Samsung Q9FN. Het is een fantastische televisie met een ongelooflijk goede beeldkwaliteit, zeker voor de prijs die je ervoor betaalt. Wat je wel aan kwaliteit inlevert is het aantal dimzones van de lokale dimfunctie, het is slechts 10% van de dimzones op de Q9FN. Hoe dan ook, is dit genoeg om nee te zeggen tegen de Q8FN? Nee, voor ons zeker niet.

8.5 Total Score

Films
7.7
Tv-series
8.9
Sport
9.0
Gaming
8.5
Voordelen
  • Prijs- kwaliteit geweldig
  • Piekhelderheid zeer goed
Nadelen
  • Kijkhoek is niet heel groot en je verliest snel kwaliteit des te groter de hoek wordt
  • Weinig dimzones betekent het lekken van licht van lichte naar donkere gebieden
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

4 × 1 =