Samsung QE82Q70R

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

De QE82Q70R is een indrukwekkende 82”, 4K TV van Samsung in de QLED series. Hoe deze Q70 in het algemeen presteert tegenover andere modellen in de series zie je hieronder.

Ons Samsung QE82Q70R test rapport

Ons Samsung QE82Q70R review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films,TV-series,Sport,Gaming .

Beeldkwaliteit

Contrast 8.4/10

Met local dimming uitgeschakeld heeft De Samsung Q70 een van de hoogste contrast ratio’s die we ooit hebben gemeten op een LED TV, namelijk 7250:1. Met lokaal dimmen ingeschakeld wordt dit 8056:1. Dit betekent zeer diepe, zwarte kleuren en prachtige beeldkwaliteit.

Local Dimming 7/10

De Q70R dim-zones dekken het hele scherm, wat de prestaties van de TV zeer fatsoenlijk maken. De TV heeft wel de neiging om wat kleinere details te verpletteren bij overgangen van de ene zone naar de andere. Ook kan het soms wat moeilijker zijn om snel bewegende objecten bij te houden.

Piekhelderheid 8.9/10

De piek helderheid bij deze TV is gewoon geweldig. De Q70R kan met enorm veel gemak reflectie bestrijden in een lichte kamer.

Reflectie 9/10

In het algemeen bestrijdt de Q70R de reflectie de reflectie zeer goed. Dankzij de semi gloss finish op het scherm kunnen reflecties vermindert worden. Het kan wel zijn dat de reflecties vervelend kunnen zijn als de TV staat in een kamer met veel ramen.

Response tijd 8/10

De Q70R heeft een uitstekende responsetijd die vergelijkbaar is met de Q8FN. Er is slechts een klein vaag spoor achter snel bewegende objecten. In donkere scenes zult u dit vooral opmerken.

Input lag 8.7/10

De input lag is in game mode zeer laag en ligt rond de 39.3 ms bij 60fps en rond 45.7 bij 120fps.

Samsung QE75Q70R Ervaring

Net zoals alle QLED’s van Samsung werkt de Q70R met Alexa, Google Assistant en Siri. Samsung hun interface, Tizen OS, is ook heel makkelijk te gebruiken en werkt enorm vlot. Ook bij dit model kunnen de advertenties in Samsung zijn app store jammer genoeg niet uitgeschakeld worden.

Ontwerp

De Q70R heeft een uitstekend ontwerp die zeer gelijk is aan de Q8FN. De typische Samsung stand die erbij komt is ook enorm praktisch, maar het is wel bijna zo breed als de TV zelf dus je zal een brede tafel nodig hebben. De randen van de TV zijn ook heel dun en zien er geweldig uit.

Films 7.7/10

De TV levert een goede filmervaring op. Hij kan diepe, gelijkmatige zwarten weergeven dankzij de contrastverhoudingen en de lokale dim-ondersteuning. De Q70R heeft een snelle reactietijd en je zal dus niet veel haperingen opmerken.

TV-Series 9.0/10

Dit is een uitstekende TV om TV shows te bekijken. De piekhelderheid van de Q70R is zeer goed en hierdoor kan hij goed overweg met reflecties en kan hij dus ook redelijk helder worden. De kijkhoeken zijn wel niet zo goed en je bent als het ware wat verplicht om recht voor het scherm te zitten.

Sport 8.5/10

De Q70R is een ideale TV om naar sport te kijken. Dit heeft hij te danken door zijn hoge response tijd. Het beeld is ook heel scherp en je zal dus in alle rust kunnen genieten van elke wedstrijd.

Gaming 8.4/10

Met de lage input lag in game mode (39.3 ms tot 45.7 ms), een heel goede beeldkwaliteit bij zowel SDR als HDR games en FreeSync, wat voor een goed functionerende game zorgt is dit een uitstekende TV om mee te gamen.

Eindoordeel 8.4/10

De 82″ versie Samsung Q70R is een uitstekende TV voor gemixt gebruik. Je kan er zowel op een leuke manier naar TV shows kijken dankzij zijn hoge piekhelderheid en je kan er uitstekend op gamen en naar sport kijken dankzij zijn hoge response tijd. Deze TV heeft het grootste schermdiagonaal van het volledig Q70R model in ons assortiment. Er zit natuurlijk dan ook een aardig prijskaartje aan.

8.4 Total Score

Films
7.7
Tv-series
9.0
Sport
8.5
Gaming
8.4
Voordelen
  • Enorm groot schermdiagonaal
  • Hoge response tijd
Nadelen
  • Kijkhoeken niet goed
  • Reclames storend in app store
  • Reflectie kan storend zijn in kamer met veel ramen
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

negentien + 12 =