Samsung QE75Q70R

€1.999,95

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Samsung QE75Q70R - 4K QLED TV (Benelux model) - €1.999,95
Price history
×
Price history for Samsung QE75Q70R - 4K QLED TV (Benelux model)
Latest updates:
  • € 1.999,95 - 28 november 2020
  • € 1.999,00 - 21 november 2020
Since: 21 november 2020
  • Highest Price: € 1.999,95 - 28 november 2020
  • Lowest Price: € 1.999,00 - 21 november 2020

De QE75Q70R is een indrukwekkende 75”, 4K TV van Samsung in de QLED series. Hoe deze Q70 in het algemeen presteert tegenover andere modellen in de series zie je hieronder.

Beeldkwaliteit

Contrast 8.4/10

Met local dimming uitgeschakeld heeft De Samsung Q70 een van de hoogste contrast ratio’s die we ooit hebben gemeten op een LED TV, namelijk 7250:1. Met lokaal dimmen ingeschakeld wordt dit 8056:1. Dit betekent zeer diepe, zwarte kleuren en goede beeldkwaliteit.

Local Dimming 7/10

De Q70R dim-zones dekken het hele scherm, wat de prestaties van de TV zeer fatsoenlijk maken. De TV heeft wel de neiging om wat kleinere details te verpletteren bij overgangen van de ene zone naar de andere. Ook kan het soms wat moeilijker zijn om snel bewegende objecten bij te houden.

Piekhelderheid 8.9/10

De piek helderheid bij deze TV is gewoon geweldig. De Q70R kan met het grootste gemak reflectie bestrijden in een lichte kamer.

Reflectie 9/10

In het algemeen bestrijdt de Q70R de reflectie de reflectie zeer goed. Dankzij de semi gloss finish op het scherm kunnen reflecties vermindert worden. Het kan wel zijn dat de reflecties vervelend kunnen zijn als de TV staat in een kamer met veel ramen.

Response tijd 8/10

De Q70R heeft een uitstekende responsetijd die vergelijkbaar is met de Q8FN. Er is slechts een klein vaag spoor achter snel bewegende objecten. Vooral in echt donkere scenes kunt u dit opmerken.

Input lag 8.7/10

De input lag is in game mode zeer laag en ligt rond de 39.3 ms bij 60fps en rond 45.7 bij 120fps.

Samsung QE75Q70R Ervaring

Net zoals alle QLED’s van Samsung werkt de Q70R met Alexa, Google Assistant en Siri. Samsung hun interface, Tizen OS, is ook heel makkelijk te gebruiken en werkt enorm vlot. Jammer genoeg kunnen de advertenties niet uitgeschakeld worden in Samsung zijn app store.

Ontwerp

De Q70R heeft een uitstekend ontwerp die zeer gelijk is aan de Q8FN. De typische Samsung stand die erbij komt is ook enorm praktisch, maar het is wel bijna zo breed als de TV zelf dus je zal een brede tafel nodig hebben. De randen van de TV zijn ook heel dun en zien er uitstekend uit.

Films 7.7/10

De TV levert een goede filmervaring op. Hij kan diepe, gelijkmatige zwarten weergeven dankzij de contrastverhoudingen en de lokale dim-ondersteuning. De Q70R heeft een snelle reactietijd en je zal dus niet veel gestotter opmerken.

TV-Series 9.0/10

Dit is een uitstekende TV om TV shows te bekijken. De piekhelderheid van de Q70R is zeer goed en hierdoor kan hij goed overweg met reflecties en kan hij dus ook redelijk helder worden. Jammer genoeg zijn de kijkhoeken niet zo goed en moet je ervoor zorgen dat je recht voor het scherm zit.

Sport 8.5/10

De Q70R is een ideale TV om naar sport te kijken. Dit heeft hij te danken door zijn hoge response tijd. Het beeld is scherp en hij laat slechts een zeer klein onscherp

Gaming 8.4/10

Met de lage input lag in game mode (39.3 ms tot 45.7 ms), een heel goede beeldkwaliteit bij zowel SDR als HDR games en FreeSync, wat voor een goed functionerende game zorgt is dit een uitstekende TV om mee te gamen.

Eindoordeel 8.4/10

De 75″ versie Samsung Q70R is een uitstekende TV voor gemixt gebruik. Je kan er zowel op een zeer leuke manier naar TV shows kijken dankzij zijn hoge piekhelderheid en je kan er zeer goed op gamen en naar sport kijken dankzij zijn hoge response tijd. Deze TV heeft ook een groter schermdiagonaal in vergelijking met de QE65Q70R. Hij kost uiteraard ook wel wat meer.

8.4 Total Score

Films
7.7
Tv-series
9.0
Sport
8.5
Gaming
8.4
Voordelen
  • Goede beeldkwaliteit
  • Hoge response tijd
Nadelen
  • Kijkhoeken niet goed
  • Reclames storend in app store
  • Reflectie kan storend zijn in kamer met veel ramen
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

19 − 16 =