Samsung QE82Q60R

€1.999,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Samsung QE82Q60R - 4K QLED TV (Benelux model) - €1.999,00

Maak hieronder kennis met het grootste televisietoestel van Samsung’s Q60R series, onze keuze voor “Beste Koop QLED”.

Ons Samsung QE82Q60R test rapport

Ons Samsung QE82Q60R review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films, TV-series, Sport en Gaming.

Beeldkwaliteit

Contrast 8.2/10

De contrastverhouding van de Q60R toestellen scoort met 6292:1 heel goed. Zwarte en donkere kleuren worden duidelijk en waarheidsgetrouw weergegeven, zelfs wanneer de omgeving slecht of helemaal niet verlicht is.

Local Dimming 0/10

Alhoewel dat tegenwoordig wel gebruikelijk is, beschikt de Q60R series van Samsung niet over
de local dimming functie wat een opvallend minpuntje is, zelfs bij een instapmodel.

Piekhelderheid 8.8/10

De beeldkwaliteit is bij het afspelen van SDR videocontent geeft door de hoge piek helderheid heel goed. Verschillen in helderheid zijn nauwelijks te bespeuren bij elk type beeld dat afspeelt. Helaas ligt dit anders voor HDR videocontent waar de beeldkwaliteit toch wat doffer uitvalt dan men zou verwachten.

Reflectie 9.2/10

Het QE82Q60R televisietoestel ondervindt zo goed als geen reflectie of glans op het scherm bij gebruik in een gemiddelde omgeving. Enkel in ruimtes waar het heel helder is of die zeer sterk verlicht worden zal er enige reflectie of glans waar te nemen zijn.

Response tijd 8.5/10

Van motion blur is amper sprake bij dit toestel door de zeer snelle response tijd. Het beeld zal bij het gevarieerd gebruik voor verschillende beeldtypes steeds vloeiend worden weergeven.

Input lag 9.0/10

Door de bijna onbestaande input lag, zowel met Game Mode aan of uitgeschakeld, past dit toestel zomaar tussen een lijstje met beste gaming monitoren van het moment.

Samsung QE82Q60R Ervaring

Als besturingssysteem maakt de Q60R series ook gebruik van Samsung Tizen waardoor de navigatie tussen menu’s intuïtief en gemakkelijk aanvoelt. Alhoewel het om het instapmodel van de Samsung’s QLED-toestellen gaat krijg je er wel onmiddellijk de afstandbediening bij die ook voor de hogere segmenten wordt geleverd. Hierdoor kan je ook gebruik maken van voice-control en andere functionaliteiten.

Ontwerp

Doordat het om een instapmodel gaat, worden er niet geheel onverwacht door het overwegend gebruik van plastic, kosten bespaard op het bouwmateriaal. Dit voor zowel de standaard dat volledig vast aan het scherm gemonteerd is, als voor de afwerking van het scherm op zich.

Films 4.1/10

Het missen van de local dimming functie bij dit toestel weegt redelijk zwaar door op de beeldkwaliteit bij films. Bij zwarte of donkere beelden ontbreekt er zwarte uniformiteit die onvoldoende kan gecompenseerd worden door de goede contrastverhouding. Zo vallen donkere beelden lichter en grijzer uit dan goed zou zijn. De piekhelderheid laat het op de 2% en 5% schermvulling afweten en zorgt voor onvoldoende oplichting bij de weergave van hoogtepunten.

TV-series 9.0/10

Het QE82Q60R televisietoestel kan rekenen op een zeer goede opschaling waardoor het bekijken van oude content vlekkeloos verloopt met amper kwaliteitsverlies. TV-series worden over het algemeen heel goed weergegeven en worden enkel onderuit gehaald door gebruik in een heel heldere of lichte ruimte.

Sport 8.9/10

Sportbeelden worden uitstekend weergegeven doordat er zo goed als geen reflectie waar te nemen valt en ook de snelle responstijd ervoor zorgt dat er geen motion blur optreedt. Ook kleuren zijn heel natuurgetrouw en realistisch.

Gaming 8.8/10

Dit televisietoestel is geschikt voor elke gamer doordat het een hele snelle responstijd kan combineren met een zeer lage input lag.

Eindoordeel 7.7/10

Samsung biedt deze grootste variant in de Q60R series tegen een zeer aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding aan. Zowel het ontbreken van de local dimming functie als de slechtere prestatie bij filmbeelden konden niet opwegen tegen de pluspunten van dit toestel en daarom verkozen wij de QE82Q60R tot “Beste Koop QLED”.

7.7 Total Score

Films
4.1
Tv-series
9.0
Sport
8.9
Gaming
8.8
PROS
  • Lage input lag en respons tijd
  • Beste koop QLED
CONS
  • Local dimming functie ontbreekt
  • Zwakke beeldkwaliteit bij films
Add your review
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

3 + three =