Samsung QE65Q85R

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

De Samsung QE65Q85R is het QLED-model dat net onder de Q90R zit. Hoewel ze veel dezelfde eigenschappen hebben, wordt in de tests duidelijk dat er ook een verschil is in de kwaliteit en de prestaties.

Ons Samsung QE65Q85R test rapport

Ons Samsung QE65Q85R review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films,TV-series,Sport,Gaming .

Beeldkwaliteit

Contrast 8.4/10

De Q85R heeft een goed contrast, zwarte kleuren worden goed afgebeeld en zien er naturel uit.

Local Dimming 8.0/10

Lokaal dimmen werkt redelijk goed en versterkt zeker het contrast. Het is duidelijk dat er maar ⅕ van de lokale dimzones zijn in verhouding tot de grote broer, de Q90R.

Piekhelderheid 8.8/10

De piekhelderheid is goed op de Q85R. Highlights worden goed en helder weergegeven. Ook zult u geen problemen hebben om deze televisie te zetten waar u wilt, aangezien de piekhelderheid alles goed compenseert.

Reflectie 9.4/10

Door de hoge piekhelderheid en de glanzende afwerking heeft u met de Q85R geen last van reflecties.

Response tijd 8.1/10

De Q85R heeft een goede reactietijd en u zult geen last krijgen van Motion Blur.

Input lag 8.9/10

In de game mode heeft de Q85R een zeer lage input lag. Bij 1080P en 60Hz ligt de Q85R rond de 14,7ms wat zeer goed is en overeenkomt met de Q90R.

Samsung QLED 65 INCH Q90R Ervaring

Tizen OS van Samsung is makkelijk te gebruiken en je werkt jezelf eenvoudig en intuïtief door alle instellingen. De app store is ruim gevuld en er is meer dan genoeg keuze. Op de startpagina en in de app store zie je wel reclames, wat jammer is voor een televisie van deze categorie. Een van de beste opties van de Q85R is de afstandsbediening, die fraai is ontworpen, beschikt over voice control voor de Samsung assistent Bixbie, en is ingeprogrammeerd voor meerdere apps.

Ontwerp

De kanten van de televisie zijn zeer dun (1.1cm) en zien er prima uit. Omdat Samsung een losse ‘One connect box’ voor de ingangskabel levert, ziet de achterkant er strak uit.

Films 8.2/10

Het bekijken van films op de Q85R is zeker een genoegen. Met diepzwarte kleuren en lokaal dimmen krijg je mooie scherpe beelden en een zeer goed kleurenspectrum.

TV-Series 9.1/10

Omdat de Q85R een hoge piekhelderheid heeft, is dit een goede televisie om series op te kijken, ook overdag.

Sport 8.8/10

Je kunt de Q85R overal plaatsen en toch een geweldige kijkervaring hebben. Dit maakt deze televisie zeer geschikt voor het bekijken van sport. De kijkhoek is zeer goed vanwege de ‘Ultra Viewing Angle layer’ en de reactietijd is snel, dus geen tot zeer weinig motion blur.

Gaming 8.5/10

De Q90R is een uitstekende televisie om games op te spelen vanwege de lage input lag, Freesync ondersteuning en reactietijd.

Eindoordeel 8.6/10

De Samsung Q85R is het kleine broertje van het Samsung paradepaardje, de Q90R. Het is zeker een zeer goede televisie, maar je merkt dat Samsung er overal iets van heeft afgenomen op het gebied van kwaliteit in verhouding tot de Q90R. Het is zeker geen goedkope televisie, dus je kunt je afvragen of het de paar honderd euro extra waard voor de extra kwaliteit die je van de grotere broer krijgt.

8.7 Total Score

Films
8.2
Tv-series
9.1
Sport
8.8
Gaming
8.5
Voordelen
  • Perfecte beeld kwaliteit en uitzonderlijk goed contrast
  • Goede grote kijkhoek
Nadelen
  • Reclames zijn nogal storend in de app store
  • Local dimming blijft achter bij grote broer Q90R
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

veertien + 12 =