Samsung QE75Q90R

€3.499,00

Best deal at: coolblue.nlcoolblue.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Samsung QE75Q90R - QLED - €3.499,00
Last Amazon price update was: 29 november 2020 16:38
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

De Samsung QE75Q90R is onze best geteste QLED televisie. Het is het vlaggenschip van Samsung bij de QLED televisies en de tests maken zeker duidelijk waarom.

Ons Samsung QE75Q90R test rapport

Ons Samsung QE75Q90R review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films,TV-series,Sport,Gaming .

Beeldkwaliteit

Contrast 8.7/10

De Q90R heeft een goed contrast wat alleen maar beter wordt met de lokaal dimmen functie. Zonder het gebruik van lokaal dimmen is het contrast verhouding 3249:1, maar met lokaal dimmen wordt dit 11200:1.

Local Dimming 8.2/10

De local dimming functie op de Q90R geeft een groot verschil in contrast. Het heeft wel een effect op de kwaliteit van het beeld, de randen van heldere objecten worden bijvoorbeeld gedimt.

Piekhelderheid 9.0/10

Met een SDR piek helderheid van 505 cd/m2 op 100% van het scherm geeft de Q90R een zeer sterk resultaat. Ook in HDR mode geeft de Q90R een ontzettend goed resultaat van 1145 cd/m2 op 2% van het scherm. Dit betekent dat de Q90R hoogtepunten ontzettend licht weergeeft en dat het scherm reflecties makkelijk aan kan.

Reflectie 10/10

Door de hoge piekhelderheid en de glossy finish zal je geen last hebben van reflecties met de Q90R.

Response tijd 8.4/10

De Q90R heeft een goede response tijd van rond de 9.6ms. Motion blur zal geen enkel probleem zijn bij de Q90R.

Input lag 8.9/10

In game mode heeft de Q90R een hele lage input lag. Bij 1080P en 60Hz zit de Q90R rond de 14.7ms wat zeker niet slecht is.

Samsung QLED 75 INCH Q90R Ervaring

Tizen OS van Samsung werkt intuïtief en alle menu’s zijn makkelijk bereikbaar. De app store is goed gevuld, zoals je van Samsung kan verwachten, en er is meer dan genoeg keuze. Op het begin pagina en in de app store krijg je wel reclame te zien, wat voor een televisie van deze categorie en prijs zeer teleurstellend en jammer is.

Ontwerp

Een metalen standaard betekent dat de televisie zeer veilig staat en niet wiebelt. De randen van de televisie zijn zeer dun (1.1cm) en zien er goed uit. Doordat Samsung een aparte ‘One connect box’ levert voor de input kabels ziet de achterkant er mooi ontworpen uit Er gaat maar 1 kabel van de ‘One connect box’ naar de televisie.

Films 8.5/10

Films kijken op de Q90R is zeker een genot. Met diepe zwarte tinten en het lokaal dimmen krijg je mooie scherpe beelden. Kleuren worden ook fantastisch weergegeven.

TV-Series 9.5/10

Doordat de Q90R een hele hoge piek helderheid heeft is dit een perfecte televisie om series op te kijken, of dat nou overdag of in de avond is.

Sport 9.2/10

Je kan de Q90R werkelijk overal neerzetten en nog steeds een fantastische kijkervaring hebben. Hierdoor is deze televisie zeer geschikt voor het kijken naar sport. De kijkhoek is zeer goed dus je kan al je vrienden uitnodigen.

Gaming 8.7/10

De Q90R is een goede televisie om games op te spelen door de lage input lag, Freesync support en response tijd.

Eindoordeel 9.0/10

De Samsung Q90R is de best geteste Qled 4K televisie. Met een zeer goede beeldkwaliteit, hoog contrast en een goede piek helderheid is deze televisie geschikt om naar te kijken hoe en waar je maar wilt. Dit is zeker een van de beste televisies die Samsung heeft uitgebracht.

9 Total Score

Films
8.5
Tv-series
9.5
Sport
9.2
Gaming
8.7
Voordelen
  • Best Geteste QLED
  • Perfecte beeld kwaliteit en uitzonderlijk goed contrast
Nadelen
  • Reclames in de app store kunnen niet uitgezet worden
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

drie × 2 =