Samsung QE65Q90R

€1.379,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Last Amazon price update was: 20 May 2024 02:06
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

De Samsung QE65Q90R is de best geteste QLED-televisie. Het is het boegbeeld van Samsung onder de QLED-televisies, en de tests maken duidelijk waarom.

Ons Samsung QE65Q90R test rapport

Ons Samsung QE65Q90R review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films,TV-series,Sport,Gaming.

Beeldkwaliteit

Contrast 8.7/10

De Q90R heeft een redelijk contrast dat wordt verhoogd met de lokale dimfunctie. Zonder lokaal dimmen is de contrastverhouding 3249:1, maar met lokaal dimmen wordt het 11200:1. Een behoorlijk verschil.

Local Dimming 8.2/10

Zoals eerder vermeld maakt de lokale dimfunctie op de Q90R een groot verschil in contrast. Het heeft wel invloed op de beeldkwaliteit. Zo worden bijvoorbeeld de randen van lichte voorwerpen gedimd.

Piekhelderheid 9.0/10

Een zeer sterk punt op de Q90R. Met een SDR-piekhelderheid van 505 cd/m2 op 100% van het scherm is dit een geweldig resultaat. Ook in HDR geeft de Q90R een uitmuntend resultaat van 1145 cd/m2 op 2% van het scherm. Dit alles houdt in dat de Q90R hoogtepunten zeer sterk weergeeft en dat je in lichte ruimtes weinig tot geen last zal hebben van reflecties of glans.

Reflectie 10/10

Door de hoge piekhelderheid en de glimmende finish heeft u met de Q90R geen last van reflecties.

Response tijd 8.4/10

De Q90R heeft een goede reactietijd van ongeveer 9,6 ms. Hierdoor heeft u geen tot zeer lichte motion blur hebben bij snelle beelden.

Input lag 8.9/10

In game modus heeft de Q90R een zeer lage invoervertraging. Bij 1080P en 60hz ligt de Q90R rond de 14,7ms, wat zeer goed is.

Samsung QLED 65 INCH Q90R Ervaring

Tizen OS van Samsung is gebruiksvriendelijk, intuïtief en werkt naar behoren. De app store van Samsung is natuurlijk goed gevuld en er zijn meer dan genoeg keuzemogelijkheden. Op de startpagina en in de app store krijg je wel reclame te zien, wat tegenvalt voor een televisie van deze klasse.

Ontwerp

Een metalen standaard zorgt ervoor dat de televisie veilig staat en niet wankelt. De randen van de TV zijn erg dun (1,1cm) en zien er goed uit. Omdat Samsung een aparte ‘One connect box’ levert voor de kabels, ziet de achterkant er keurig uit. Slechts één kabel gaat van de ‘One connect box’ naar de televisie.

Films 8.5/10

Films kijken op de Q90R is een genot. Met diepzwarte tinten en lokaal dimmen krijg je prachtige scherpe beelden.

TV-Series 9.5/10

Omdat de Q90R een zeer hoge piekhelderheid heeft, is dit een ideale televisie om series mee te kijken.

Sport 9.2/10

U kunt de Q90R overal plaatsen en toch een geweldige kijkbeleving hebben. Dit maakt deze televisie zeer geschikt voor het kijken naar sport. De kijkhoek is goed, en de reactietijd is snel waardoor je geen tot zeer weinig motion blur zal hebben.

Gaming 8.7/10

De Q90R is een uitstekende televisie om games op te spelen door de lage input lag, Freesync ondersteuning en responstijd.

Eindoordeel 9.0/10

De Samsung Q90R is de best geteste Qled 4K televisie. Met een uitstekende beeldkwaliteit, hoog contrast en goede piekhelderheid is deze televisie geschikt om te kijken waar en hoe je maar wilt. Dit is zeker een van de beste televisies die Samsung heeft ontwikkeld.

9 Total Score

Films
8.5
Tv-series
9.5
Sport
9.2
Gaming
8.7
PROS
  • Best Geteste QLED
  • Perfecte beeld kwaliteit en uitzonderlijk goed contrast
CONS
  • Reclames in de app store kunnen niet uitgezet worden
Add your review
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

12 − six =