Samsung QE55Q85R

€1.350,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

De Samsung QLED 55 inch Q85R is het QLED-model dat net onder de Q90R zit. Hoewel ze veel dezelfde features hebben wordt het in de tests wel duidelijk dat er ook wat verschil is in kwaliteit en performance.

Ons Samsung QLED 55 INCH Q85R test rapport

Ons Samsung QLED 55 INCH Q85R review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films, TV-series, Sport, Gaming.

Beeldkwaliteit

Contrast 8.4/10

De Q85R heeft een goed contrast, zwarte kleuren worden goed weergegeven en zien er natuurlijk uit.

Local Dimming 8.0/10

Lokaal dimmen werkt goed, en zorgt er zeker voor dat het contrast verhoogd wordt. Het is wel duidelijk dat er maar ⅕ van de lokale dim zones zijn dan bij de grote broer de Q90R.

Piekhelderheid 8.8/10

De piekhelderheid is goed op de Q85R. Hoogtepunten worden goed en zeer helder weergegeven . Ook zal je eigenlijk geen problemen hebben om deze televisie neer te zetten waar je maar wilt aangezien de televisie alles goed compenseert.

Reflectie 9.4/10

Door de hoge piekhelderheid en de glanzende afwerking zal je geen last hebben van reflecties met de Q85R.

Response tijd 8.1/10

De Q85R heeft een goede response tijd en je zal geen tot een heel licht spoor hebben bij hele snelle beelden.

Input lag 8.9/10

In game mode heeft de Q85R een hele lage input lag. Bij 1080P en 60hz zit de Q85R rond de 14.7ms wat heel verdienstelijk is en hetzelfde als de Q90R.

Samsung QLED 55 INCH Q85R Ervaring

Tizen OS van Samsung is gebruiksvriendelijk en werkt intuïtief. De app store is goed gevuld en er is meer dan genoeg keuze. Op de landingspagina en in de app store krijg je wel reclame te zien, wat voor een televisie van deze categorie verbazingwekkend is. Eén van de beste opties van de Q85R is de afstandsbediening, deze is mooi ontworpen, heeft voice control voor de Samsung assistant Bixbie en is voor geprogrammeerd voor meerdere apps.

Ontwerp

De randen van de televisie zijn erg dun (1.1cm) en zien er goed uit. Doordat Samsung een aparte ‘One connect box’ levert voor de input kabels ziet de achterkant er strak uit. Er gaat maar 1 kabel van de ‘One connect box’ naar de televisie.

Films 8.2/10

Films kijken op de Q85R is zeker een plezier. Met diepe zwarte kleuren en het lokaal dimmen krijg je mooie scherpe beelden.

TV-Series 9.1/10

Doordat de Q85R een hoge piek helderheid heeft is dit een goede televisie om series op te kijken, ook overdag.

Sport 8.8/10

Je kan de Q85R overal neerzetten en nog steeds een fantastische kijkervaring hebben. Hierdoor is deze televisie zeer geschikt voor het kijken naar sport. De kijkhoek is zeer goed door de ‘Ultra viewing angle’ laag en de response tijd is snel dus geen tot heel weinig motion blur .

Gaming 8.5/10

De Q90R is een goede televisie om games op te spelen door de lage input lag, Freesync support en response tijd.

Eindoordeel 8.6/10

De Samsung Q85R is de kleine broer van Samsung vlaggenschip de Q90R. Het is zeker een fantastische televisie maar je merkt wel dat Samsung er overal iets vanaf heeft gehaald qua kwaliteit in vergelijking met de Q90R. Het is zeker geen goedkope televisie en dus kan je je afvragen of het het waard is om de paar honderd euro extra te betalen voor de extra kwaliteit die je krijgt van de grote broer.

8.7 Total Score

Films
8.2
Tv-series
9.1
Sport
8.8
Gaming
8.5
PROS
  • perfecte beeld kwaliteit en uitzonderlijk goed contrast
  • goede grote kijkhoek
CONS
  • Reclames zijn nogal storend in de app store
  • Local dimming blijft achter bij grote broer Q90R
Add your review
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

seven + nineteen =