Samsung UE75RU7100

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

Ons Samsung UE75RU7100 test rapport

Ons Samsung UE75RU7100 review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films,TV-series,Sport,Gaming .

Beeldkwaliteit

Contrast 9.1/10

Het contrast verhouding van 5650:1 op de Samsung UE75RU7100 is zeker een van de pluspunten, zwarte en donkere kleuren worden goed tot zeer goed weergegeven. Ideaal om films te kijken, waar deze zeker in een donkere ruimte tot leven komen.

Local Dimming 0.0/10

Samsung heeft geen lokaal dimmen functie toegevoegd aan de UE75RU7100.

Piekhelderheid 6.9/10

De piekhelderheid is niet sterk genoeg en kan hele heldere kamers niet aan. De televisie kan simpelweg niet de hoeveelheid licht compenseren die nodig is. Het moet wel gezegd worden dat de televisie wel goed is om films te kijken in donkere kamers.

Reflectie 7.0/10

De UE75RU7100 kan reflecties redelijk aan met de half glanzende afwerking. Maar, in een lichte ruimte met veel verlichting kunnen de reflecties daarentegen zeker zichtbaar zijn.

Response tijd 5.5/10

De pixels reageren niet snel genoeg en snel bewegende objecten hebben soms een kort wazig spoor achter zich. In donkere scènes kan er sprake zijn van het lekken van licht van lichte naar donkere gebieden op het scherm.

Input lag 8.1/10

Met een zeer lage input lag reageert de televisie zeer snel, ideaal voor gamers die hiernaar op zoek zijn.

Samsung UE75RU7100 Ervaring

De Smart HUB werkt goed en natuurlijk is de Tizen OS nog steeds een van de betere OS op de markt. De televisie is zeer gebruiksvriendelijk en de interface werkt intuïtief. De App store van Samsung is goed gevuld. Samsung heeft wel advertenties toegelaten in de app store en dat is zeer jammer.

Ontwerp

De bouw kwaliteit is wat je van Samsung kan verwachten. De randen van 1,5cm zijn vrijwel onzichtbaar op deze 75inch televisie. De meegeleverde standaards zijn volledig op het uiteinde van de televisie gemonteerd. Dit betekent dat je een tv-kast moet hebben van de volledige breedte van de televisie.

Films 4.6/10

1080P en 4K worden heel goed weergegeven. Mocht de beeldkwaliteit in films belangrijk zijn voor je dan komen de tekortkomingen in een lichte kamer wel tevoorschijn. Het missen van een lokaal dimmen functie is duidelijk merkbaar.

TV-Series 7.0/10

Met het kijken naar series op de UE75RU7100 is niets mis. De kijkhoek van de televisie is niet heel groot en je bent beter af als je er recht voor zit.

Sport 6.3/10

De response tijd bij snelle sporten lijkt soms wat achter te blijven. Waarbij je kan rekenen op het zien van een korte licht trail achter de bal of speler. Afgezien van de response tijd van de pixels heb je ‘s-avonds een goede beeldkwaliteit, overdag is het toch minder door de lage piekhelderheid.

Gaming 6.8/10

De input lag is zeker goed en zeer snel. Voor HDR-games zouden wij deze televisie niet aanraden. Ook de response tijd is te laag voor gamers.

Eindoordeel

Ben je op zoek naar een instap model van Samsung dan is deze Samsung RU7100 75inch zeker een goede keuze. Voor normaal dagelijks gebruik of als tweede televisie in de slaapkamer is deze Samsung het zeker waard om te overwegen.

6.2 Total Score

Films
4.6
Tv-series
7.0
Sport
6.3
Gaming
6.8
Voordelen
  • Een zeer hoog contrast zorgt ervoor dat films kijken in een donkere kamer een hele goede ervaring is.
  • De Samsung OS Tizen is een zeer goed systeem dat meestal foutloos loopt. Met een goed gevulde app store krijg je waar voor je geld.
Nadelen
  • De kijkhoek van de televisie is niet heel groot en je moet eigenlijk recht voor de tv zitten voor het beste beeld.
  • De lage piekhelderheid betekent dat in lichte kamers de TV niet kan compenseren voor de hoeveelheid licht. Hierdoor kan je reflecties krijgen.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

15 + negen =