Samsung UE43RU7100

€399,00

Best deal at: amazon.nlAmazon.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Samsung UE43RU7100-4K UHD LED Televisie - 43 Inch - €399,00
Price history
×
Price history for Samsung UE43RU7100-4K UHD LED Televisie - 43 Inch
Latest updates:
  • € 399,00 - 28 oktober 2020
  • € 379,00 - 27 oktober 2020
Since: 27 oktober 2020
  • Highest Price: € 399,00 - 28 oktober 2020
  • Lowest Price: € 379,00 - 27 oktober 2020
Last Amazon price update was: 28 oktober 2020 23:09
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

Ons Samsung UE43RU7100 test rapport

Ons Samsung UE43RU7100 review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films,TV-series,Sport,Gaming .

Beeldkwaliteit

Contrast 9.1/10

Het contrast wat de RU7100 aanlevert is verrassend. Met een maximale contrastverhouding van 5650:1 zit dit zeker goed. Zwarte en donkere delen worden zeer goed weergegeven, zeker als je in een donkere kamer kijkt.

Local Dimming 0.0/10

Het Contrast had helemaal goed geweest als Samsung een lokaal dimmen functie had toegevoegd aan deze televisie. Jammer genoeg is dat niet gebeurt en daar mist Samsung toch een kans om deze televisie net wat beter te maken.

Piekhelderheid 6.9/10

De piekhelderheid voor deze televisie is ok, maar zeker niet perfect. Hoewel de televisie zeker goed is om films te kijken in donkere kamers, kan deze televisie hele lichte kamers niet aan. In hele lichte kamers zal je waarschijnlijk reflecties zien.

Reflectie 7.0/10

De RU7100 kan reflecties redelijk aan. Het scherm heeft een half glanzende afwerking, maar in een lichte ruimte met veel verlichting kunnen de reflecties zeker zichtbaar zijn. Zeker met de piekhelderheid die niet licht genoeg wordt om alles weg te werken.

Response tijd 5.5/10

Er zit een redelijke responstijd op deze TV. Snel bewegende objecten hebben soms wel een kort wazig spoor achter zich. In donkere scènes kan er sprake zijn van het lekken van licht van lichte naar donkere gebieden op het scherm.

Input lag 8.1/10

De RU7100 heeft een uitstekende lage input lag, in zowel ‘PC’ als ‘Game’ modus. Dit betekent dat deze televisie voor gamers die zoeken naar een televisie met lage input lag zeker een zeer goede optie is.

Samsung UE43RU7100 Ervaring

In feite is de Samsung RU 7100 gewoon een goede televisie voor een goede prijs. De televisie is zeer gebruiksvriendelijk en de interface werkt intuïtief. De Tizen OS werkt naar behoren en is redelijk snel. De App store van Samsung is natuurlijk goed gevuld en de apps werken naar goed op de televisies. Je kan ook je telefoon of tablet casten naar je televisie wat altijd een welkome aanvulling is. Wat wel wat jammer is bij de gebruikerservaring is de afstandsbediening, deze geeft toch een heel basic gevoel.

Ontwerp

De bouw kwaliteit van de RU7100 is natuurlijk gewoon goed en wat je van Samsung kan verwachten, zeker voor deze prijs. Het moet wel gezegd worden dat het plastic aan de achterkant wel wat goedkoop overkomt. De randen van de televisie zijn met 1,5cm een standaard maat en zijn niet hinderlijk aanwezig. De dikte van de televisie is maximaal 2,5cm wat gewoon goed is. De televisie ziet er zeker goed uitziet als deze op de muur wordt gemonteerd. Voor de kabels zijn handige clips meegeleverd en ook kunnen de kabels achter de televisie mooi weggewerkt worden. Minpuntje is wel dat de meegeleverde standaards van plastic zijn en volledig op het uiteinde van de televisie gemonteerd worden. Dit betekent dan weer dat je een tv-kast moet hebben van de volledige breedte van de televisie.

Films 4.6/10

Als je alleen films kijkt in hele donkere kamers dan is deze RU7100 zeker geen verkeerde televisie, 4K en 1080P worden dan goed weergegeven. Maar in andere gevallen is het net niet goed genoeg. Mocht de beeldkwaliteit in films belangrijk zijn voor je dan komen de tekortkomingen in een heldere kamer zeker tevoorschijn, en is het missen van een lokaal dimmen functie gewoon hinderlijk aanwezig. Daarbij is ook het lekken van licht vanuit lichte delen van het scherm naar donkere delen soms hinderlijk aanwezig, en worden zwarte delen gedeeltelijk grijs weergegeven.

TV-Series 7.0/10

Met het kijken naar series op de RU7100 is eigenlijk niets echt mis, ja de hoogtepunten kunnen soms wat beter weergegeven worden maar met de lage piekhelderheid is dit natuurlijk geen verrassing. Bij het kijken van series overdag in een heldere kamer komen reflecties toch wel eens tevoorschijn, wat jammer is. Daarom is de televisie zeker beter in een wat donkere kamer. De kijkhoek van de televisie is niet heel groot en je bent beter af als je er recht voor zit.

Sport 6.3/10

Bij het kijken naar sport is het redelijk goed toeven met de RU7100, de responsetijd bij snelle sporten lijkt soms wat achter te blijven. Waarbij je kan rekenen op het zien van een korte licht trail achter de bal of speler. Overdag zijn er wat reflecties te zien op het scherm, maar niet op een hele hinderlijke manier. Het is alleen geen televisie die je op kan hangen in je Sportbar aangezien de kijkhoek toch veel te smal is.

Gaming 6.8/10

Met een hele lage input lag zou je kunnen zeggen dat deze televisie zeer geschikt zou zijn voor gamers. En als je als gamer nou alleen daar naar kijkt, dan heb je zeker een goede televisie gevonden. Waar deze televisie het wel laat afweten voor gamers is de HDR weergave die gewoon niet goed genoeg is door de lage piekhelderheid. Voor HDR games zouden wij deze televisie niet aanraden. Ook de response tijd is te laag voor gamers. En dat zeker voor de gamers die snelle games spelen, aangezien de pixels het soms toch niet helemaal kunnen bijbenen. Ook missen we hier veel functies voor gamers die je bij Samsung televisies uit het hogere segment wel krijgt zoals Freesync.

Eindoordeel

De Samsung RU7100 is een redelijk goede 4k LED TV met een goede beeldkwaliteit die de prijs die je er gemiddeld voor betaald zeker waard is. De televisie kan diepe zwarte kleuren leveren, dankzij de hoge contrast ratio, en de televisie werkt zeker goed in een donkere kamer. Het ontbreekt echter aan een lokale dimfunctie om de prestaties in de donkere kamer verder te verbeteren. De kijkhoek van de televisie is niet heel groot en je moet eigenlijk recht voor de tv zitten voor het beste beeld.

Piekhelderheid is zeker te laag en de televisie kan hoogtepunten niet heel helder weergeven, vooral niet in HDR. De response tijd is middelmatig, maar de input lag is zeker een pluspunt want opmerkelijk laag, wat er voor zorgt dat de televisie zeer snel reageert; iets wat gamers zeker zal bevallen. Helaas ondersteunt de RU7100 geen van de geavanceerde gamefuncties die wel op Samsung-modellen in het hogere segment te vinden zijn.

Ben je op zoek naar een instap model van Samsung dan is deze Samsung RU7100 zeker een goede keuze want het is zeker geen slechte televisie. Er zijn wel wat dingen die beter hadden gekund, maar voor normaal dagelijks gebruik of als tweede televisie in de slaapkamer is deze Samsung het zeker waard om te overwegen.

6.2 Total Score

Films
4.6
Tv-series
7.0
Sport
6.3
Gaming
6.8
Voordelen
  • Een zeer hoog contrast zorgt ervoor dat films kijken in een donkere kamer een hele goede ervaring is.
  • De Samsung OS Tizen is een zeer goed systeem dat meestal foutloos loopt. Met een goed gevulde app store krijg je waar voor je geld.
Nadelen
  • De kijkhoek van de televisie is niet heel groot en je moet eigenlijk recht voor de tv zitten voor het beste beeld.
  • De lage piekhelderheid betekent dat in lichte kamers de TV niet kan compenseren voor de hoeveelheid licht. Hierdoor kan je reflecties krijgen.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

15 + 3 =