Samsung QE49Q60R

€895,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Last Amazon price update was: 20 May 2024 02:06
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

Wij riepen de Q60R-series van Samsung uit tot “Beste Koop QLED”. Ontdek hieronder waarom wij, mede door de sterke prestatie en talrijke opties, deze instapreeks van Samsung aanraden.

Ons Samsung QLED 49 inch Q60R test rapport

Ons Samsung QLED 49 inch Q60R review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films, TV-series, Sport en Gaming.

Beeldkwaliteit

Contrast 8.2/10

Zoals we al vaker hebben aangegeven scoren de meeste Samsung QLED televisietoestellen goed op vlak van de contrastverhouding. Ook bij de QE49Q60R zorgt een contrast ratio van 6292:1 ervoor dat zelfs in slecht verlichte ruimtes de donkere en zwarte kleuren steeds duidelijk weergegeven worden.

Local Dimming 0/10

Het is vanzelfsprekend dat een instapreeks niet over alle functies zal bezitten die het hogere segment wel heeft. Toch overheerst er toch een zekere verbazing over het ontbreken van de local dimming functie bij dit Samsung QLED televisietoestel.

Piekhelderheid 8.8/10

De piek helderheid van deze televisie speelt SDR videocontent overwegend goed af. Bij verschillende types beelden zijn er nauwelijks verschillen in helderheid waar te nemen. Dit kan helaas niet gezegd worden wanneer er HDR videocontent afgespeeld wordt. Waar HDR beelden er onder normale omstandigheden mooi verlicht uitzien, komen ze bij dit toestel eerder dof over.

Reflectie 9.2/10

Over het algemeen zijn er bij de QE49Q60R weinig tot geen reflecties of glans waar te nemen. Enkel wanneer het toestel gebruikt wordt in een sterk verlichte en heldere omgeving zijn er lichte reflecties te zien, wat niet te vermijden valt.

Response tijd 8.5/10

Bij dit toestel valt er geen motion blur waar te nemen doordat de QE49Q60R een hele snelle response tijd kent en zich daardoor perfect leent voor uiteenlopende doeleinden.

Input lag 9.0/10

Met een extreem lage input lag zou dit televisietoestel zich zonder probleem tussen een lijstje van de beste gaming monitoren kunnen scharen, zeker bij gebruik van de Game Mode.

Samsung QLED 49 inch Q60R Ervaring

Het Samsung Tizen besturingssysteem werkt naar behoren en is gemakkelijk in gebruik. Navigeren naar menu’s voelt eenvoudig en intuïtief aan. Een leuke bonus is dat bij aankoop dezelfde afstandsbediening wordt geleverd als bij toestellen uit het hogere segment, inclusief de voice-control functie.

Ontwerp

Het overgrote deel van het televisie omhulsel bestaat, zoals te verwachten bij een instapmodel, uit plastic. Dit geldt evengoed voor de standaard van het toestel dat bovendien volledig vast gemonteerd staat.

Films 4.1/10

Doordat het toestel geen local dimming functie heeft valt de filmkwaliteit sterk tegen. De hoge contrastverhouding weegt niet op tegen het ontbreken van een mooie zwarte uniformiteit bij donkere of zwarte beelden. Donkere of zwarte beeld vallen grijzer uit dan gehoopt en donkere delen lijken mee belicht te worden door lichtere delen. Ook de zwakkere prestatie op vlak van piekhelderheid bij een schermvulling van 2% tot 5% laat HDR beelden onvoldoende oplichten voor een mooie weergave van de hoogtepunten.

TV-series 9.0/10

TV-series geven dan weer wel goed weer bij de QE49Q60R, zij het dat er een klein verlies van beeldkwaliteit waar te nemen is bij een plaatsing van het toestel in een te heldere omgeving. Door de uitstekende opschaling wordt oude content zonder kwaliteitsverlies zonder probleem weergegeven.

Sport 8.9/10

De kleuren van sportbeelden worden zeer waarheids- en natuurgetrouw weergegeven. De relatief kleine kijkhoek wordt snel vergeten wanneer de snelle response tijd ervoor zorgt dat zonder motion blur je favoriete sport kan volgen.

Gaming 8.8/10

Op vlak van gaming scoort de QE49Q60R ook heel goed. Menig gamer zal tevreden zijn om over een scherm te beschikken die zulke lage input lag combineert met een heel snelle responstijd.

Eindoordeel 7.7/10

Over het algemeen kunnen wij vaststellen dat de prijs-kwaliteitsverhouding van de Q60R-reeks van Samsung zeer correct is voor een instapmodel. Doordat het ontbreken van de local dimming functie en de zwakkere filmkwaliteit niet opwegen tegenover de sterke prestaties op bijna alle andere vlakken verkozen wij de Q60R-series zelfs tot “Beste koop QLED”.

7.7 Total Score

Films
4.1
Tv-series
9.0
Sport
8.9
Gaming
8.8
PROS
  • Lage input lag en response tijd
  • Beste koop QLED
CONS
  • Local dimming functie ontbreekt
  • Zwakke beeldkwaliteit bij films
Add your review
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

8 + fifteen =