Samsung UE65RU7100

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

Ons Samsung UE65RU7100 test rapport

Ons Samsung UE65RU7100 review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films,TV-series,Sport,Gaming.

Beeldkwaliteit

Contrast 9.1/10

Met het contrast van de UE65RU7100 is niets mis, sterker nog het is zeker een van de pluspunten van deze televisie. Met een contrast verhouding van 5650:1 geeft de UE65RU7100 zwarte en donkere kleuren zeer goed weer.

Local Dimming 0.0/10

Samsung heeft jammer genoeg geen lokaal dimmen functie toegevoegd aan de UE65RU7100.

Piekhelderheid 6.9/10

Hier heeft Samsung toch een steekje laten vallen, de piekhelderheid is niet sterk genoeg en kan hele heldere kamers niet aan. Het moet wel gezegd worden dat de televisie wel goed is om films te kijken in donkere kamers.

Reflectie 7.0/10

De UE65RU7100 kan reflecties redelijk aan met de half glanzende afwerking. In een lichte ruimte met veel verlichting kunnen de reflecties daarentegen zeker zichtbaar zijn.

Response tijd 5.5/10

De response tijd op de UE65RU7100 is maar net voldoende. De pixels reageren niet snel genoeg en snel bewegende objecten hebben soms een kort wazig spoor achter zich. In donkere scènes kan er sprake zijn van het lekken van licht van lichte naar donkere gebieden op het scherm.

Input lag 8.1/10

De Input lag is zeer laag en de televisie reageert merkbaar snel. Ideaal voor gamers.

Samsung UE65RU7100 Ervaring

De Tizen OS is nog steeds een van de betere OS. De televisie is zeer gebruiksvriendelijk en de interface werkt intuïtief. De App store van Samsung is gevuld met alle apps die je maar wilt en deze apps werken ook naar behoren.

Ontwerp

De bouw kwaliteit is wat je van Samsung kan verwachten. De randen van 1,5cm merk je eigenlijk niet. Een paar minpuntjes wel, de achterkant van de televisie voelt wat goedkoop aan door het gebruik van plastic. Ook zijn de meegeleverde standaards volledig op het uiteinde van de televisie gemonteerd. Dit betekent dat je een tv-kast moet hebben van de volledige breedte van de televisie.

Films 4.6/10

FHD en UHD worden zeer goed weergegeven. Mocht de beeldkwaliteit in films belangrijk zijn voor je dan komen de tekortkomingen in een lichte kamer wel tevoorschijn. Het missen van een lokaal dimmen functie is duidelijk merkbaar.

TV-Series 7.0/10

Met het kijken naar series op de UE65RU7100 is niets mis. Het moet wel gezegd worden dat de kijkhoek van de televisie niet heel groot is en je bent beter af als je er recht voor zit.

Sport 6.3/10

De response tijd bij snelle sporten lijkt soms wat achter te blijven. Waarbij je kan rekenen op het zien van een korte licht trail achter de bal of speler. De kijkhoek is veel te smal en de reflecties overdag zijn zeker aanwezig.

Gaming 6.8/10

Zoals we hierboven al hebben gezegd, is de input lag zeker goed en zeer snel. Voor HDR games zouden wij deze televisie niet aanraden. Ook de response tijd is te laag voor gamers.

Eindoordeel

Ben je op zoek naar een instap model van Samsung dan is deze Samsung RU7100 65inch zeker een goede keuze. Voor normaal dagelijks gebruik of als tweede televisie in de slaapkamer is deze Samsung het zeker waard om te overwegen.

6.2 Total Score

Films
4.6
Tv-series
7.0
Sport
6.3
Gaming
6.8
Voordelen
  • Een zeer hoog contrast zorgt ervoor dat films kijken in een donkere kamer een hele goede ervaring is.
  • De Samsung OS Tizen is een zeer goed systeem dat meestal foutloos loopt. Met een goed gevulde app store krijg je waar voor je geld.
Nadelen
  • De kijkhoek van de televisie is niet heel groot en je moet eigenlijk recht voor de tv zitten voor het beste beeld.
  • De lage piekhelderheid betekent dat in lichte kamers de TV niet kan compenseren voor de hoeveelheid licht. Hierdoor kan je reflecties krijgen.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

zestien − vijftien =