Samsung UE58RU7100

€595,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

Ons Samsung UE58RU7100 test rapport

Ons Samsung UE58RU7100 review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films,TV-series,Sport,Gaming .

Beeldkwaliteit

Contrast 9.1/10

Met een contrastverhouding van 5650:1 brengt de UE58RU7100 zwarte en donkere kleuren tot leven. Het kijken van films in donkere kamers is zeker een pluspunt van deze televisie.

Local Dimming 0.0/10

Samsung heeft jammer genoeg geen lokaal dimmen functie toegevoegd aan de UE58RU7100.

Piekhelderheid 6.9/10

De piek helderheid van deze televisie is net-nietgoed genoeg. Hoewel de televisie zeker goed is om films te kijken in donkere kamers, zal je zien dat je bij direct zonlicht, of in een hele lichte kamer, reflecties zal hebben. De televisie kan de hoeveelheid licht niet compenseren.

Reflectie 7.0/10

De RU 7100 heeft een half glanzende afwerking, hierdoor kan de televisie reflecties redelijk goed aan. In een hele lichte ruimte kunnen reflecties wel zichtbaar zijn.

Response tijd 5.5/10

In donkere scènes kan er sprake zijn van het lekken van licht van lichte naar donkere gebieden op het scherm. Ook hebben snel bewegende objecten een kort wazig spoor achter zich. Dit alles betekent dat de response tijd, maar net voldoende is.

Input lag 8.1/10

Dit is zeker een goede televisie voor gamers die op zoek zijn naar een televisie met een lage input lag. Het lag is zeer laag en reactietijden zijn te verwaarlozen.

Samsung UE58RU7100 Ervaring

De Tizen OS is nog steeds een van de betere OS. De televisie is zeer gebruiksvriendelijk en de interface werkt intuïtief. Ook is de App Store van Samsung natuurlijk goed gevuld en de apps werken naar behoren.

Ontwerp

De kwaliteit van de RU 7100 is wat je van Samsung kan verwachten. De randen van de televisie zijn met 1,5cm op een 58 inch televisie helemaal niet opvallend. Minpuntje is wel dat de meegeleverde standaards volledig op het uiteinde van de televisie gemonteerd worden. Dit betekent dat je een tv-kast moet hebben van de volledige breedte van de televisie.

Films 4.6/10

4K en 1080P worden zeer goed weergegeven. Mocht de beeldkwaliteit in films belangrijk zijn voor je dan komen de tekortkomingen in een heldere kamer zeker tevoorschijn. Het missen van een lokaal dimmen functie is hier ook een belangrijke factor in.

TV-Series 7.0/10

Met het kijken naar series op de UE58RU7100 is niets mis. Bij het kijken van series overdag in een heldere kamer komen reflecties toch wel eens tevoorschijn, wat jammer is. Ook is de kijkhoek van de televisie niet heel groot en ben je beter af als je recht voor de televisie zit.

Sport 6.3/10

De response tijd bij snelle sporten lijkt soms wat achter te blijven waarbij je kan rekenen op het zien van een korte licht trail achter de bal of speler. Wederom zijn reflecties tijdens het kijken overdag hier ook een probleem.

Gaming 6.8/10

Zoals al eerder gezegd, is de input lag zeer goed en zeer snel. Voor HDR games zouden wij deze televisie niet aanraden. Ook de response tijd is te laag voor gamers.

Eindoordeel

Ben je op zoek naar een instap model van Samsung dan is deze Samsung RU7100 58inch zeker een goede keuze. Voor normaal dagelijks gebruik of als tweede televisie in de slaapkamer is deze Samsung het zeker waard om te overwegen.

6.2 Total Score

Films
4.6
Tv-series
7.0
Sport
6.3
Gaming
6.8
Voordelen
  • Een zeer hoog contrast zorgt ervoor dat Films kijken in een donkere kamer een hele goede ervaring is
  • De Samsung OS Tizen is een zeer goed systeem dat meestal foutloos loopt. Met een goed gevulde app store krijg je waar voor je geld.
Nadelen
  • De kijkhoek van de televisie is niet heel groot en je moet eigenlijk recht voor de tv zitten voor het beste beeld.
  • Het ontbreken van een lokaal dimmen functie betekent dat Samsung hier een kans mist om het beeld iets op te krikken.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

5 × 3 =