Samsung UE55RU7100

€489,00

Best deal at: amazon.nlAmazon.nl
Naar laagste prijs
Last Amazon price update was: 27 november 2020 04:47
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

Ons Samsung UE55RU7100 test rapport

Ons Samsung UE55RU7100 review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films,TV-series,Sport,Gaming .

Beeldkwaliteit

Contrast 9.1/10

Met een zeer goed contrast van 5650:1, brengt de UE55RU7100 donkere en zwarte kleuren zeer goed op het scherm. Dit is vooral te merken bij het kijken naar films in een donkere kamer.

Local Dimming 0.0/10

Samsung heeft jammer genoeg geen lokaal dimmen functie toegevoegd aan de UE55RU7100.

Piekhelderheid 6.9/10

De piekhelderheid voor deze televisie is ondermaats. En hoewel de televisie zeker goed is om films te kijken in donkere kamers, kan deze televisie hele lichte kamers niet aan qua helderheid. Je zal zeker last krijgen van reflecties bij direct zonlicht in de kamer of directe lichtbronnen.

Reflectie 7.0/10

De UE55RU7100kan reflecties redelijk aan met de half glanzende afwerking. In een lichte ruimte met veel verlichting kunnen de reflecties zeker zichtbaar zijn.

Response tijd 5.5/10

De response tijd op de UE55RU7100 is maar net voldoende. Snel bewegende objecten hebben soms een kort wazig spoor achter zich. In donkere scènes kan er sprake zijn van het lekken van licht van lichte naar donkere gebieden op het scherm. Dit alles betekent dat de pixels niet snel genoeg reageren.

Input lag 8.1/10

Voor gamers die zoeken naar een televisie met lage input lag is dit zeker een goede optie. De input lag is zeer laag en reactie tijden te verwaarlozen.

Samsung UE55RU7100 Ervaring

De televisie is zeer gebruiksvriendelijk en de interface werkt intuïtief. De Tizen OS werkt naar behoren en is redelijk snel. De App store van Samsung is natuurlijk goed gevuld en de apps werken goed op de televisies.

Ontwerp

De kwaliteit van de UE55RU7100 is goed en wat je van Samsung kan verwachten. De randen van de televisie zijn met 1,5cm op een 55 inch televisie helemaal niet opvallend. Minpuntje is wel dat de meegeleverde standaards volledig op het uiteinde van de televisie gemonteerd worden. Dit betekent dan weer dat je een tv-kast moet hebben van de volledige breedte van de televisie.

Films 4.6/10

4K en 1080P worden zeker goed weergegeven. Mocht de beeldkwaliteit in films belangrijk zijn voor je dan komen de tekortkomingen in een heldere kamer zeker tevoorschijn. Het missen van een lokaal dimmen functie, en ook het lekken van licht vanuit lichte delen van het scherm naar donkere delen is soms hinderlijk aanwezig.

TV-Series 7.0/10

Met het kijken naar series op de UE55RU7100 is niets mis. Bij het kijken van series overdag in een heldere kamer komen reflecties toch wel eens tevoorschijn, wat jammer is. De kijkhoek van de televisie is niet heel groot en je bent beter af als je er recht voor zit.

Sport 6.3/10

De response tijd bij snelle sporten lijkt soms wat achter te blijven. Waarbij je kan rekenen op het zien van een korte licht trail achter de bal of speler. De kijkhoek is veel te smal en de reflecties overdag zijn zeker aanwezig

Gaming 6.8/10

Zoals we hierboven al hebben gezegd, is de input lag zeker goed en zeer snel. Voor HDR games zouden wij deze televisie niet aanraden. Ook de response tijd is te laag voor gamers.

Eindoordeel

Ben je op zoek naar een instap model van Samsung dan is deze Samsung RU7100 55inch zeker een goede keuze. Voor normaal dagelijks gebruik of als tweede televisie in de slaapkamer is deze Samsung het zeker waard om te overwegen.

6.2 Total Score

Films
4.6
Tv-series
7.0
Sport
6.3
Gaming
6.8
Voordelen
  • Een zeer hoog contrast zorgt ervoor dat Films kijken in een donkere kamer een hele goede ervaring is.
  • De Samsung OS Tizen is een zeer goed systeem dat meestal foutloos loopt. Met een goed gevulde app store krijg je waar voor je geld.
Nadelen
  • De kijkhoek van de televisie is niet heel groot en je moet eigenlijk recht voor de tv zitten voor het beste beeld.
  • Het ontbreken van een lokaal dimmen functie betekent dat Samsung hier een kans mist om het beeld iets op te krikken.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

10 − vijf =