Samsung UE50RU7100

€429,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Samsung UE50RU7100 - 4K TV - €429,00

Ons Samsung UE50RU7100 test rapport

Ons Samsung UE50RU7100 review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films,TV-series,Sport,Gaming .

Beeldkwaliteit

Contrast 9.1/10

Met een contrast verhouding van 5650:1 krijg je met de RU7100 een verrassend hoog contrast. En een televisie die zwarte en donkere delen zeer goed weergeeft, zeker als je in een donkere kamer kijkt.

Local Dimming 0.0/10

Er zit geen lokaal dimmen functie op de RU7100, en dat is toch een gemiste kans voor Samsung.

Piekhelderheid 6.9/10

De Piekhelderheid om de RU7100 is acceptabel, maar zeker niet op het niveau wat je tegenwoordig kan verwachten van televisies. Films kijken in een donkere kamer geeft een goed resultaat, maar kijk je in een kamer met veel licht, dan kan de televisie het niet meer aan en zal je reflecties zien.

Reflectie 7.0/10

Het scherm heeft een half glanzende afwerking, waardoor reflecties redelijk weggewerkt worden. In een lichte ruimte met veel verlichting kunnen reflecties zichtbaar zijn. Zeker met de piekhelderheid die niet licht genoeg wordt om alles weg te werken.

Response tijd 5.5/10

Snel bewegende objecten hebben een kort spoor achter zich. Je zal dit bijvoorbeeld merken bij het kijken naar sport. In donkere scènes kan er sprake zijn van het lekken van licht van lichte naar donkere gebieden op het scherm.

Input lag 8.1/10

De RU7100 heeft een uitstekende lage input lag, voor gamers is dit zeker een televisie die de moeite waard kan zijn, mocht je vooral naar een lage input lag op zoek zijn.

Samsung UE43RU7100 Ervaring

De Samsung RU 7100 is een goede televisie voor een goede prijs. De interface die op de Tizen OS loopt is zeer gebruiksvriendelijk en werkt intuïtief. De App store van Samsung is goed gevuld en de apps werken naar behoren. Je kan ook je telefoon of tablet casten, wat toch een fijne optie is om te hebben. De afstandsbediening is wel wat basic, maar doet wat ie moet doen.

Ontwerp

De bouw kwaliteit van de RU7100 is goed en wat je van Samsung kan verwachten. De randen van de televisie zijn met 1,5cm breedte zeker niet hinderlijk aanwezig. De dikte van de televisie is maximaal 2,5cm, en dit ziet er op de muur gemonteerd zeker goed uit. Voor de kabels zijn handige clips meegeleverd en ook kunnen de kabels achter de televisie weggewerkt worden. Minpunt is wel dat de meegeleverde tv-standaards van plastic zijn. Deze zijn volledig op het uiteinde van de televisie gemonteerd, en dus zal je een TV kast moeten hebben die de volledige breedte van de televisie heeft.

Films 4.6/10

Als je alleen films kijkt in hele donkere kamers dan is deze RU7100 zeker geen verkeerde televisie, 4K en 1080P worden dan goed weergegeven. Mocht de beeldkwaliteit in films belangrijk zijn voor je dan komen de tekortkomingen in een heldere kamer zeker tevoorschijn in de vorm van reflecties.
Daarbij is ook het lekken van licht vanuit lichte delen van het scherm naar donkere delen soms hinderlijk aanwezig.

TV-Series 7.0/10

Met het kijken naar series op de RU7100 is eigenlijk niets mis, ja de hoogtepunten kunnen soms wat beter weergegeven worden maar met de lage piekhelderheid is dit natuurlijk geen verrassing. Bij het kijken van series overdag in een heldere kamer komen reflecties wel voor. Daarom is de televisie zeker beter in een wat donkere kamer.

Sport 6.3/10

Het kijken naar sport op de RU7100 is goed te doen, hoewel de response tijd bij snelle sporten soms wat achter lijkt te blijven. Hierbij kan je rekenen op het zien van een korte licht trail achter de bal of speler. Overdag, met veel lichtbronnen zijn er reflecties te zien op het scherm, maar niet op een hele hinderlijke manier.

Gaming 6.8/10

Met een hele lage input lag zou je kunnen zeggen dat deze televisie zeer geschikt zou zijn voor gamers. En als je als gamer nou alleen daar naar kijkt, dan heb je zeker een goede televisie gevonden. Voor HDR-games zouden wij deze televisie niet aanraden, dit door de lage piekhelderheid. Ook de response tijd is te laag voor gamers. En dat zeker voor de gamers die snelle games spelen, aangezien de pixels het soms niet kunnen bijhouden.

Eindoordeel

De Samsung RU7100 is een redelijk goede 4K LED TV met een goede beeldkwaliteit die de prijs die je er gemiddeld voor betaald zeker waard is. De televisie kan diepe zwarte kleuren leveren, dankzij de hoge contrast ratio, en werkt zeker goed in een donkere kamer. Het ontbreekt echter aan een lokale dimfunctie om de prestaties in de donkere kamer verder te verbeteren. De kijkhoek van de televisie is niet heel groot en je moet eigenlijk recht voor de tv zitten voor het beste beeld.

Helaas ondersteunt de RU7100 geen van de geavanceerde gamefuncties die wel op Samsung modellen in het hogere segment te vinden zijn.

Ben je op zoek naar een instap model dan is deze Samsung RU7100 zeker een goede keuze, want het is zeker geen slechte televisie. Er zijn wel wat dingen die beter hadden gekund, maar voor normaal dagelijks gebruik is deze Samsung het zeker waard.

6.2 Total Score

Films
4.6
Tv-series
7.0
Sport
6.3
Gaming
6.8
Voordelen
  • Degelijk voor gaming.
  • Degelijk voor tv-series.
Nadelen
  • Geen local dimming kost deze LED enorm veel punten.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

2 × twee =