Samsung UE55NU8070

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

Bij de NU8070 lijkt Samsung vooral de gamers te willen aanspreken, lees hieronder waar de NU8070 goed presteert en waar niet.

Ons Samsung UE55NU8070 test rapport

Ons Samsung UE55NU8070 review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films,TV-series,Sport</strong>,Gaming .

Beeldkwaliteit

Contrast 8.8/10

Met een contrast ratio van 5461:1 is er niets mis hier. De UE55NU8070 geeft zeer diepe zwarte kleuren en heeft een goede beeld weergave.

Local Dimming 1.8/10

Je kan je afvragen waarom Samsung een local dimming functie hebben toegevoegd, want deze doet niet wat je ervan verwacht. Het is zelfs zo erg dat het contrast ratio naar beneden gaat naar 5458:1 als je local dimming aanzet. Wat de local dimming wel goed doet is dat rond bewegende hoogtepunten goed gedimd wordt zodat het lekken van licht naar donkere delen niet aanwezig is.

Piekhelderheid 8.4/10

Goede piekhelderheid. In donkere scènes probeert de TV het zwartniveau laag te houden waar we liever de hoogtepunten helderder hadden gezien. TV is helder genoeg voor de meeste kamers.

Reflectie 7.0/10

De half glanzende afwerking van het scherm werkt goed, maar, in heldere kamers met veel licht heb je wel de kans op een glanzend scherm.

Response tijd 8.2/10

Een response tijd van rond de 12ms is zeer respectabel en je zal weinig tot geen last hebben van motion blur of licht trails.

Input lag 8.4/10

Met een input lag van rond de 18ms bij 1080P en 4K presteert de UE55NU8070 zeer goed. Hierdoor zou je zelfs kunnen overwegen om deze televisie te gebruiken voor competitief gamen.

Samsung UE 55inch NU8070 Ervaring

Bixby , Samsungs voice assistent, die je via een microfoon in de afstandsbediening bedient, werkt goed en deze is gebruiksvriendelijker dan de afstandsbediening zelf. Tizen is vanzelfsprekend een uitstekende OS. TV start razendsnel op en ook de menu’s en het smart gedeelte werken zeer snel.

Ontwerp

Een zeer mooi ontwerp, televisie ziet er strak ontworpen uit waarbij ook de achterkant van de televisie niet vergeten is. De nieuwe voet van de televisie ziet er ook strak uit, maar mocht je van plan zijn om een sound bar toe te voegen moet je wel even kijken waar je deze plaatst. Hier is duidelijk niet over nagedacht door Samsung.

Films 5.3/10

Goed om films mee te kijken in een donkere kamer. De beeldkwaliteit is redelijk goed te noemen. Helaas werkt local dimming niet goed om donkere scènes te verbeteren, eigenlijk wordt het beeld slechter met local dimming aan.

TV-Series 7.7/10

De televisie kan goed overweg met reflecties en ook de helderheid is redelijk goed. Je zal in principe geen problemen hebben om overdag series te kijken. De kijkhoek wordt wel snel minder, hierdoor zal je echt recht voor de tv moeten zitten voor het beste beeld.

Sport 7.6/10

Een goede TV voor sportliefhebbers. De televisie reageert snel genoeg om motion blur te voorkomen. Om sport te kijken met grote groepen mensen is deze tv niet ideaal doordat de kijkhoek snel minder wordt.

Gaming 8.3/10

Door de zeer snelle response tijd en input lag een ideale televisie om mee te games. Je zou deze TV zelfs kunnen gebruiken voor professioneel gebruik. Ook in HDR-modus met een PS4 Pro of Xbox one S een zeer goed presterende televisie met mooie kleur weergave.

Eindoordeel 7.2/10

Een goede allround televisie die hier en daar wel iets mist. Zeker de local dimming functie lijkt compleet overbodig of toe aan een grondige update. Daarentegen zijn de prestaties bij gaming zeer goed te noemen.

7.2 Total Score

Films
5.3
Tv-series
7.7
Sport
7.6
Gaming
8.3
Voordelen
  • Zeer lage input lag en response tijd
  • Zeer goed geluidskwaliteit
Nadelen
  • Local dimming verslechtert het beeld
  • Klein kijkhoek
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

15 − 4 =