Philips 65OLED803

€2.499,95 €3.199,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Philips 65OLED803/12 - 4K OLED TV - €2.499,95

Laat Philips met de 803 serie zien wat het kan qua beeldkwaliteit? Ben je op zoek naar een televisie die in bijna alles beter is dan de rest? Dan hoef je waarschijnlijk niet verder te kijken. Lees hieronder waarom.

Ons Philips 65 OLED 803 test rapport

Ons Philips 65 OLED 803 review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films,TV-series,Sport,Gaming .

Beeldkwaliteit

Contrast 9.0/10

Als OLED tv geeft de 803 natuurlijk een fantastisch zwart niveau af, ambilight maakt dit effect alleen maar beter.

Local Dimming 9.6/10

Hoewel OLED geen lokaal dimmen vereist, heeft de Philips 803 een nieuwe functie die ‘Perfect Natural reality’ heet. Dit zorgt ervoor dat de highlights mooi opvallen. Het brengt wel het algemene lichtniveau van het scherm omlaag. Dus als je het aan hebt staan, wat je zeker moet doen, laat het dan op de laagste setting staan.

Piekhelderheid 8.5/10

De piekhelderheid werd gemeten op iets meer dan 830 cd/m2 met een HDR-venster van vijf procent. Dit is meer dan genoeg om in elke ruimte gebruikt te kunnen worden.

Reflectie 9.0/10

Philips heeft een anti-reflecterende coating ontwikkeld die zowel tegen reflecties werkt als het contrast versterkt. Het werkt ongelooflijk goed, reflecties zijn eigenlijk nooit zichtbaar.

Response tijd 9.1/10

De reactietijd is zeer snel bij de 803. Zelfs bij lage frame rates of zeer snelle sporten is er niets aan de hand en heb je altijd een zeer scherp beeld.

Input lag 6.5/10

Gaming prestaties zijn respectabel, maar zeker niets om over naar huis te schrijven. Met de Game instelling is de input lag een hele matige 38.8 ms.

Philips 55 OLED 803 Ervaring

De TV wordt standaard geleverd met twee afstandsbedieningen. De ene is een soort toverstokje met ’s werelds kleinste touchpad. De andere is een normale afstandsbediening, zij het met een toetsenbord aan de achterzijde. Positief is dat Philips een vroege software-upgrade naar Android Oreo belooft met ingebouwde Google Assistent.

Ontwerp

Ten eerste, ambi-light; natuurlijk bestaat het al jaren, maar dat het goed werkt het op de 803 is zeker. De randen rond de televisie bestaan nauwelijks, het is werkelijk bijna 100% scherm. En zelfs de voeten staan niet op de tweede plaats, want deze zijn ook heel mooi uitgevoerd.

Films 9.3/10

Als er ooit een van de allerbeste televisies was om films mee te kijken, dan is het wel deze. De beeldkwaliteit, met ambi-light, met extra HDR-modi waarbij hoogtepunten uit het scherm knallen, is een perfecte combinatie.

TV-Series 8.8/10

Een zeer gunstige kijkhoek en een beeld dat er bijna onnatuurlijk scherp uitziet. Ook hier laat de 803 zien wat hij kan.

Sport 9.1/10

Door de snelle reactietijd ziet alles er continu scherp uit en heb je geen onscherpte in het beeld. De kijkhoek is zeer wijd en dus kan je iedereen uitnodigen om sport te komen kijken.

Gaming 7.8/10

De Philips is duidelijk niet gemaakt met de gamer in het achterhoofd. Ja, er zit een spelfunctie op. Maar als die gamefunctie een invoervertraging van 38 ms heeft, is dat niet erg goed uitgewerkt.

Eindoordeel 8.7/10

Een van de beste televisies voor films, series en sport die er op dit moment op de markt is. Gamers worden wel wat achter gesteld, maar voor huis, tuin en keuken gamen maakt dat natuurlijk weinig uit.

8.9 Total Score

Films
10
Tv-series
8.8
Sport
9.1
Gaming
7.8
Voordelen
  • Ongelofelijk goede beeldkwaliteit.
  • Audio output is zeer goed.
Nadelen
  • Niet de TV voor gamers door de hoge input lag.
  • Kleuren kunnen soms onnatuurlijk lijken.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

twintig + 18 =