LG OLED65C9PLA

€2.799,95

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

Kan LG zijn reputatie waarmaken met de C9? Het vlaggenschip bij de LG OLED serie is zeker veelbesproken, maar hoe staat die reputatie tegenover de werkelijkheid?

Ons LG OLED65C9PLA test rapport

Ons LLG OLED65C9PLA review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films,TV-series,SportGaming .

Beeldkwaliteit

Contrast 9.5/10

Door de mogelijkheid om in losse pixels aan en uit te schakelen heeft deze televisie ‘Infinite Contrast’. Dit betekent dat de zwarte kleuren uitstekend worden weergegeven.

Local Dimming 9.7/10

Deze TV heeft geen local dimming omdat er geen backlight is. OLED televisies kunnen pixels apart dimmen, zodat heldere objecten perfect worden afgebeeld.

Piekhelderheid 8.0/10

De C9 OLED heeft een goede piekhelderheid met SDR-gehalte. De ‘Automatic Brightness Limiter (ABL)’, dimt het scherm significant wanneer er grotere delen van het scherm helderder worden. Bij HDR-inhoud is er nogal wat verschil in lichtsterkte bij het weergeven van andere content, voornamelijk als gevolg van de agressieve ABL. Dit is met name te merken bij content met grote lichtzones.

Reflectie 8.0/10

In de meeste kamers zal de C9 geen moeite hebben met reflecties. Als de televisie in een zeer lichte kamer staat of met uitzicht op een raam, kunnen er wel wat weerspiegelingen zijn.

Response tijd 9.0/10

De C9 heeft een hele snelle response tijd. Hierdoor kan het wel zijn dat je, vooral bij een lage frame rate, een stotterend beeld kan hebben. Maar normaal gesproken zullen de meeste mensen dit niet merken.

Input lag 8.0/10

Als je de televisie in de game mode zet dan heeft de C9 een zeer goede input lag van ongeveer 13 ms. In de PC-modus is het iets meer, maar zelfs dan zit de C9 nog steeds op een zeer respectabel niveau.

LLG OLED65C9PLA Ervaring

LG’s WebOS werkt goed, instinctief en is zeer gebruiksvriendelijk. Het is wel mogelijk dat apps bij het opstarten vastlopen. Met de nieuwe updates van LG heeft de C9 nu ook de optie om met Apple Homekit en Airplay te werken wat zeker een pluspunt is.

Ontwerp

De randen van de televisie zijn erg dun en er zit geen ruimte tussen de randen en het begin van de pixels. De stand heeft een mooi ontwerp met een schuine plaat die vrij breed is. Dit betekent wel dat je een redelijk grote Tv-kast moet hebben om de TV op te zetten.

Films 9.6/10

De C9 is een prima TV voor het bekijken van films. Met de mogelijkheid van OLED om individuele pixels uit te zetten, krijg je perfecte zwarte tinten en beeldkwaliteit met veel detail, vooral als je in een donkere kamer kijkt.

TV-Series 8.0/10

Met een goede piekhelderheid en de manier waarop de televisie met reflecties om kan gaan, is de C9 zeker goed voor het bekijken van series. Ook de kijkhoek is zeer goed, zodat u vanuit elke hoek kunt kijken.

Sport 8.5/10

Met de snelle reactietijd is het erg prettig naar sport kijken, omdat je eigenlijk geen bewegingsonscherpte hebt. Ook content met een mindere beeldkwaliteit wordt goed in beeld gebracht, omdat de televisie de kwaliteit vanzelf opschaalt.

Gaming 8.5/10

De C9 is een uitstekende TV om mee te gamen. Met een lage input lag en een hele snelle response tijd zien games er geweldig uit. De televisie werkt ook met de meeste grafische kaarten van NVIDIA wat ook een groot voordeel is voor gamers.

Eindoordeel 8.7/10

Een goede veelzijdige televisie die in bijna alle gevallen goede prestaties levert. Vooral in een donkere kamer is de beeldkwaliteit bij het kijken naar films beter dan bij andere televisies van dezelfde klasse.

8.7 Total Score

Films
9.6
Tv-series
8.0
Sport
8.5
Gaming
8.5
PROS
  • Goede beeldkwaliteit door hoog contrast.
  • Lage input lag en response tijd.
CONS
  • ABL komt er te agressief in.
  • Apps blijven te vaak hangen of lopen vast.
Add your review
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

2 × 1 =