LG OLED77C9PLA

€4.199,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: LG OLED77C9PLA - 4K OLED TV - €4.199,00

Kan LG zijn reputatie waarmaken met de C9? Het vlaggenschip van de LG OLED-serie is zeker veel besproken, maar hoe verhoudt die reputatie zich tot de werkelijkheid?

Ons LG OLED77C9PLA test rapport

Ons LG OLED77C9PLA review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films,TV-series,Sport,Gaming .

Beeldkwaliteit

Contrast 9.5/10

De C9 heeft ‘Infinite Contrast’ door de mogelijkheid om individuele pixels te dimmen of uit te zetten. Dit betekent dat de zwarte tinten uitstekend worden vertoond.

Local Dimming 9.7/10

Deze TV heeft geen local dimming omdat er geen achtergrondverlichting is. OLED-televisies kunnen de pixels afzonderlijk dimmen, zodat hoogtepunten perfect worden weergegeven.

Piekhelderheid 8.0/10

De C9 OLED heeft een goede piekhelderheid bij SDR content. De ‘Automatic Brightness Limiter (ABL)’, dimt het scherm aanzienlijk wanneer grotere delen van het scherm lichter worden. Bij HDR-content is er een behoorlijk verschil in lichtsterkte bij weergave van verschillende content, voornamelijk door de agressieve ABL. Dit is vooral merkbaar bij content met grote lichtzones.

Reflectie 8.0/10

In de meeste kamers zal de C9 geen probleem hebben met reflecties. Als de televisie in een zeer lichte kamer staat of uitkijkt op een raam, kunnen er wel wat reflecties zijn

Response tijd 9.0/10

De C9 heeft een zeer snelle reactietijd. Hierdoor kan het zijn dat je een stotterend beeld krijgt, vooral bij een lage frame rate. Maar meestal zullen de meeste mensen dit niet merken.

Input lag 8.0/10

Als je de televisie in de game modus zet dan heeft de C9 een zeer goede invoervertraging van ongeveer 13 ms. In de PC-modus is het iets meer, maar zelfs dan zit de C9 nog steeds op een zeer behoorlijk niveau.

LG OLED 65inch C9 PLA Ervaring

LLG’s WebOS werkt prima, intuïtief en is zeer gebruiksvriendelijk. Het is echter mogelijk dat apps vastlopen bij het opstarten. Met de nieuwe LG updates heeft de C9 nu ook de mogelijkheid om met Apple Homekit en Airplay te functioneren en dat is zeker een voordeel.

Ontwerp

De randen van de televisie zijn erg smal en er is geen ruimte tussen de randen en het begin van de pixels. De voet heeft een mooi ontwerp met een schuine plaat die vrij wijd is. Dit betekent wel dat je een grote TV-kast moet hebben om de TV op te stellen.

Films 9.6/10

De C9 is een geweldige TV voor het bekijken van films. Met de eigenschap van OLED om individuele pixels te dimmen, krijg je perfecte zwarte kleuren en beeldkwaliteit met een gedetailleerde weergave, vooral wanneer je in een donkere kamer kijkt.

TV-Series 8.0/10

Met een uitstekende piekhelderheid en de manier hoe de televisie met reflecties om gaat, is de C9 zeker goed voor het kijken naar series. De kijkhoek is ook zeer goed, zodat je vanuit elke hoek kunt kijken.

Sport 8.5/10

Met de snelle reactietijd is het erg prettig om naar sport te kijken, want je hebt geen motion blur. Ook inhoud met een lagere beeldkwaliteit wordt goed weergegeven, omdat de televisie de kwaliteit automatisch opschaalt.

Gaming 8.5/10

De C9 is een prima TV voor gaming. Met een lage invoervertraging en een zeer snelle reactietijd zien spellen er geweldig uit. De TV is compatibel met de meeste grafische kaarten van NVIDIA en dat is dan ook een groot voordeel voor gamers.

Eindoordeel 8.7/10

Een goede veelzijdige televisie die in bijna alle gevallen goed functioneert. Vooral in een duistere ruimte is de beeldkwaliteit bij het kijken van films beter dan bij andere televisies van dezelfde categorie.

8.7 Total Score

Films
9.6
Tv-series
8.0
Sport
8.5
Gaming
8.5
Voordelen
  • Goede beeldkwaliteit door hoog contrast.
  • Lage input lag en response tijd.
Nadelen
  • ABL komt er te agressief in .
  • Apps blijven te vaak hangen of lopen vast.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

5 × 3 =