LG OLED65B9PLA

€1.678,99

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: LG OLED65B9PLA - 4K OLED TV - €1.678,99
Price history
×
Price history for LG OLED65B9PLA - 4K OLED TV
Latest updates:
  • € 1.665,08 - 25 november 2020
  • € 1.678,99 - 22 november 2020
  • € 1.739,00 - 1 november 2020
Since: 1 november 2020
  • Highest Price: € 1.739,00 - 1 november 2020
  • Lowest Price: € 1.665,08 - 25 november 2020

De LG B9 wordt soms het kleine broertje genoemd van de LG C9. Maar is dit wel terecht? In hoeverre is de B9 een mindere televisie dan de C9? Lees onze review hieronder.

Ons LG OLED65B9PLA test rapport

Ons LG OLED65B9PLA review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films,TV-series,Sport,Gaming .

Beeldkwaliteit

Contrast 9.5/10

De LG OLED65B9PLA biedt een perfect contrast, net als alle OLED’s. De televisie kan afzonderlijke pixels uitzetten, waardoor een oneindig contrastratio ontstaat.

Local Dimming 9.7/10

Deze TV beschikt niet over een lokale dimfunctie omdat er geen achtergrondverlichting is. OLED’s kunnen de pixels los van elkaar dimmen, zodat lichte objecten perfect worden afgebeeld op het scherm.

Piekhelderheid 7.9/10

De B9 OLED heeft een hoge piekhelderheid, maar bereikt niet de piekhelderheid van de C9. De ABL of automatische helderheid begrenzer is ook in deze televisie te agressief, net als de C9, wanneer grotere delen van het beeld lichte delen bevatten. Wanneer de ABL uit staat, wat wordt aanbevolen, heeft de B9 een piekhelderheid van 266 cd/m2.

Reflectie 8.0/10

De B9 gaat uitstekend met reflecties om. Net als bij de C9 en de E9 reduceert het glanzende filter de reflecties. Het is geen probleem om deze TV in een kamer met veel verlichting te plaatsen.

Response tijd 9.0/10

De reactietijd van de B9 is zeer snel. Er is geen spoor te zien bij snelle beelden. De transities zien er erg scherp uit.

Input lag 8.0/10

De B9 heeft, vooral in de spelmodus, een zeer lage input vertraging. Het is vergelijkbaar met de E9 en C9 met een Input vertraging van 13 ms.

LG OLED65B9PLA Ervaring

LG’s WebOS werkt goed, overzichtelijk en is zeer gemakkelijk te gebruiken. De app store, is zeer goed gevuld maar heeft wel advertenties en deze kan je niet uitzetten.

Ontwerp

De zijkanten van de televisie zijn erg dun en er is weinig ruimte tussen de kaders en het begin van de pixels. De stand heeft een mooi ontwerp met een enkel plateau in het midden van de TV.

Films 9.6/10

De B9 is een ideale TV voor het bekijken van films. Met het grenzeloze contrast geeft de B9 een zeer goede beeldkwaliteit, vooral in donkere ruimtes.

TV-Series 8.0/10

Door het reflectiebestendige scherm en een redelijk goede piekhelderheid is series kijken gedurende de dag geen enkel probleem.

Sport 8.5/10

Met de snelle reactietijd is het prettig om naar sport te kijken op de B9, omdat je geen motion blur hebt. Met de zeer goede kijkhoek kun je al je vrienden erbij uitnodigen, omdat er geen hoek is waar je geen goed beeld hebt van het scherm.

Gaming 8.5/10

Omdat de B9 nu geschikt is voor de nieuwe NVDIA grafische kaarten en Gsync, werkt de televisie uitstekend als spelscherm. De input lag is minimaal en de reactietijd zorgt voor zeer mooie transities.

Eindoordeel 8.6/10

In alle tests haalt de LG OLED65B9PLA hoge punten. Dus is de B9 inferieur aan grote broer de C9? Nee, absoluut niet. In zekere zin, zeker door de prijs kwaliteit verhouding, zou je de B9 zelfs beter kunnen noemen.

8.7 Total Score

Films
9.6
Tv-series
8.0
Sport
8.5
Gaming
8.5
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

vier × 2 =