Beste koop TV
Samsung QE65Q60R

Samsung QE65Q60R

€894,75

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Samsung QE65Q60R - 4K QLED TV (Europees model) - €894,75
Last Amazon price update was: 11 november 2020 12:36
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

Hieronder kan je lezen waarom wij de Samsung Q60R series vanwege onder meer de sterke prestaties en vele opties tot “Beste Koop QLED” verkozen.

Ons Samsung QE65Q60R test rapport

Ons Samsung QLED 65 inch Q60R review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films, TV-series, Sport en Gaming.

Beeldkwaliteit

Contrast 8.2/10

Met een contrastverhouding van 6292:1 scoren de Q60R toestellen bovengemiddeld goed waardoor donkere en zwarte kleuren goed tot hun recht komen, zelfs wanneer de ruimte minder of niet verlicht is.

Local Dimming 0/10

Tot ieders verbazing bleek dat de Q60R series niet over de local dimming functie beschikt wat toch ongewoon is tegenwoordig, zelfs voor een instapmodel.

Piekhelderheid 8.8/10

Bij het afspelen van SDR videocontent levert de piek helderheid een goed resultaat op. Er zijn amper verschillen in helderheid op te merken bij de verschillende beeldtypes. Bij het afspelen van HDR videocontent daarentegen komen de beelden eerder dof over, terwijl men toch kan verwachten om mooi verlichte beelden te zien.

Reflectie 9.2/10

Er kan bij de QE65Q60R televisie enkel van een reflectie of glans op het scherm gesproken worden wanneer het toestel gebruikt wordt in een heldere en/of sterk verlichte ruimte. Verder is er weinig tot geen sprake van enige reflectie of glans.

Response tijd 8.5/10

Door de zeer snelle response tijd valt er geen motion blur te bespeuren. De vloeiende beeldkwaliteit zorgt ervoor dat het toestel gemakkelijk voor verschillende doeleinden kan gebruikt worden.

Input lag 9.0/10

Met of zonder Game Mode ingeschakeld is er zo goed als geen input lag waar te nemen bij dit toestel waardoor het niet moet onderdoen voor de beste gaming monitoren op dit moment.

Samsung QLED 65 inch Q60R Ervaring

Ook de Q60R series maakt gebruik van Samsung Tizen, een goedwerkend en gemakkelijk te gebruiken besturingssysteem waarbij navigeren tussen menu’s heel intuïtief aanvoelt. Doordat bij het televisietoestel ook de afstandbediening van het hogere segment wordt geleverd krijg je leuke functionaliteiten als voice-control er zomaar bij.

Ontwerp

Zoals we van een instapmodel kunnen verwachten wordt er wat op de kosten bespaard door hoofdzakelijk plastic te gebruiken als bouwmateriaal, voor zowel de afwerking van het scherm als voor de standaard waarop het toestel vast gemonteerd staat.

Films 4.1/10

De beeldkwaliteit bij films lijdt sterk onder het ontbreken van de local dimming functie. Een goede zwarte uniformiteit ontbreekt bij donkere of zwarte beelden en helaas kan de sterke contrastverhouding op dat vlak onvoldoende soelaas bieden. Donkere beelden vallen zichtbaar lichter uit dan wat ze horen te zijn. De weergave van hoogtepunten stelt teleur doordat de zwakke score op piekhelderheid bij een schermvulling van 2% tot 5% de HDR beelden onvoldoende laat oplichten.

TV-series 9.0/10

Door de goedwerkende opschaling leent het QE65Q60R televisietoestel zich dan weer uitstekend tot het bekijken van oude content zonder aan kwaliteit in te boeten. Met uitzondering van een kleine daling in beeldkwaliteit bij gebruik in een heel lichte en heldere omgeving komen TV-series over het algemeen goed tot hun recht.

Sport 8.9/10

Op een relatief kleine kijkhoek na kunnen wij het scherm zeker aanraden om sportbeelden te bekijken door een snelle responstijd en de afwezigheid van motion blur. Kleuren worden heel realistisch en natuurgetrouw weergegeven.

Gaming 8.8/10

Zowel de snelle responstijd als de lage input lag maken van de QE65Q60R een uitermate geschikt scherm voor elke gamer.

Eindoordeel 7.7/10

Naar onze mening heeft Samsung dit instapmodel onder de QLED televisietoestellen zeer correct geprijsd in verhouding tot de verkregen kwaliteit. We hebben deze televisie dan ook met reden verkozen tot “Beste koop QLED”, zelfs met het uitblijven van een goede beeldkwaliteit bij films of het ontbreken van de local dimming functie.

7.7 Total Score

Films
4.1
Tv-series
9.0
Sport
8.9
Gaming
8.8
Voordelen
  • Lage input lag en responstijd
  • Beste koop QLED
Nadelen
  • Local dimming functie ontbreekt
  • Zwakke beeldkwaliteit bij films
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

20 + elf =