Philips 55OLED803

€1.499,00 €2.199,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Philips 55OLED803/12 - 4K OLED TV - €1.499,00
Price history
×
Price history for Philips 55OLED803/12 - 4K OLED TV
Latest updates:
  • € 1.499,00 - 1 december 2020
  • € 1.579,95 - 24 november 2020
  • € 1.204,90 - 17 november 2020
  • € 1.206,90 - 10 november 2020
  • € 1.207,00 - 3 november 2020
Since: 3 november 2020
  • Highest Price: € 1.579,95 - 24 november 2020
  • Lowest Price: € 1.204,90 - 17 november 2020

Laat Philips met de 803 serie zien wat het kan qua beeldkwaliteit? Ben je op zoek naar een televisie die in bijna alles beter is dan de rest? Dan hoef je waarschijnlijk niet verder te kijken. Lees hieronder waarom.

Ons Philips 55 OLED 803 test rapport

Ons Philips 55 OLED 803 review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films ,TV-series ,Sport ,Gaming.

Beeldkwaliteit

Contrast 9.0/10

Zoals met alle OLED televisies is de Philips zeer goed in staat om hele mooie zwarte kleuren weer te geven. Het ambilight maakt dat effect alleen nog maar beter.

Local Dimming 9.6/10

Hoewel OLED geen local dimming nodig heeft, heeft Philips op de 803 een nieuwe functie geinstallleerd die ‘Perfect Natural reality’ heet. Het zorgt ervoor dat hoogtepunten heel mooi naar voren komen. Maar, het haalt wel weer het algehele licht gehalte van het scherm naar beneden. Dus als je het aan hebt staan, wat je zeker moet doen, laat het op minimaal staan.

Piekhelderheid 8.5/10

De piekhelderheid werd geregistreerd bij iets meer dan 830 cd/m2met een HDR-venster van vijf procent. Dit is meer dan genoeg.

Reflectie 9.0/10

Philips heeft een anti reflecterende coating ontwikkeld die zowel tegen reflecties werkt als dat het ook nog eens het contrast versterkt. Het werkt ontzettend goed, reflecties zijn eigenlijk nooit zichtbaar.

Response tijd 9.1/10

De response tijd is heel snel bij de 803. Zelfs bij lage frame rates of hele snelle sporten is er helemaal niets aan de hand en heb je altijd een heel crisp beeld.

Input lag 6.5/10

De Philips is duidelijk niet gebouwd met de gamer in het achterhoofd. Ja, er zit een game functie op. Maar als die game functie een Input lag heeft van 38ms, dan is er niet heel goed over nagedacht.

Philips 55 OLED 803 Ervaring

De TV wordt geleverd met twee afstandsbedieningen. De ene is een soort Harry Potter toverstaf met ’s werelds kleinste touchpad. De andere is een normale afstandsbediening, zij het met een toetsenbord aan de achterkant. Bemoedigend is dat Philips een vroege software-upgrade van Android Oreo belooft met Google Assistant ingebouwd.

Ontwerp

Ten eerste, ambi-light; het bestaat natuurlijk al jaren, maar oh oh oh wat werkt het toch goed op de 803. De randen rond de televisie bestaan bijna niet, het is echt bijna 100% scherm. En zelfs de standards zijn niet op het tweede plan beland, want deze zijn wederom heel mooi ontworpen.

Films 9.3/10

Als er ooit een van de ultieme televisies was om films op te kijken, dan is dat deze. Beeldkwaliteit, met ambi-light, met extra HDR-modi die het scherm doen knallen, een perfecte combinatie.

TV-Series 8.8/10

Een hele goede kijkhoek en een beeld dat er bijna onnatuurlijk schoon uitziet. Ook hier laat de 803 zien wat ie kan.

Sport 9.1/10

Oh wat lekker kijken bij deze Philips. Met de snelle responstijd ziet alles er constant scherp uit en heb je totaal geen last van wazige delen in het beeld.

Gaming 7.8/10

Gaming prestaties zijn respectabel, maar zeker niets om over naar huis te schrijven. Met de Game instelling is de input lag een hele matige 38.8ms.

Eindoordeel 8.7/10

Een van de beste televisies voor films, series en sport die er op dit moment op de markt is. Gamers worden wel wat achter gesteld, maar voor huis, tuin en keuken gamen maakt dat natuurlijk weinig uit.

8.8 Total Score

Films
9.3
Tv-series
8.8
Sport
9.1
Gaming
7.8
Voordelen
  • Beeldkwaliteit is ontzettend goed hier. Of het nu 4K, 1080P, HDR of wat dan ook is, het wordt super scherp weergegeven. Blue Planet II is voor deze televisie gemaakt.
  • Hierboven niet vermeld, maar de audio op deze Philips is verrassend goed te noemen.
Nadelen
  • De input lag is zo hoog dat gamers toch beter naar andere televisies in het segment moeten kijken.
  • Interface en OS zijn wat veroudert, hoewel Philips updates heeft beloofd.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

dertien + vijf =