LG OLED65E9PLA

€2.666,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: LG OLED65E9PLA - 4K OLED TV - €2.666,00

Ons LG OLED 65inch E9 PLA test rapport

Ons LG OLED 65inch E9 PLA review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films, TV-series, Sport, Gaming.

Beeldkwaliteit

Contrast 9.8/10

De E9 heeft ‘Infinity contrast’ wat betekent dat de E9 individuele pixels aan en uit kan zetten. Zwarte kleuren worden werkeljjk pefect weergegeven. Zeker in een donkere kamer ziet dit er geweldig uit.

Local Dimming 9.9/10

De E9 heeft geen lokaal dimmen nodig aangezien er geen backlight is bij een OLED.

Piekhelderheid 7.9/10

De Piekhelderheid op de E9 is met zowel SDR als HDR content heel goed te noemen. Hoewel de automatische helderheids limiter er soms iets te veel in komt waardoor het beeld soms te veel lijkt te dimmen. Dit merk je vooral als het over grotere delen van het scherm gebeurt.

Reflectie 9.0/10

Met de glanzende afwerking en een goede piekhelderheid kan de E9 reflecties uitstekend aan en worden ze goed onderdrukt. Zelfs in een redelijk lichte kamer zal je er weinig tot geen last van hebben.

Response tijd 10/10

De response tijd van de E9 is ontzettend snel. De televisie reageert bijna onmiddelijk, en je zal eigenlijk nooit last hebben van wazige delen of licht trails bij snelle beelden. Het kan wel zijn dat je bij lagere frame rates een haperend beeld hebt, maar de televisie kan dit zelf oplossen door extra frames in te voegen.

Input lag 8.8/10

Zet je de TV in game mode dan is de input lag van de E9 zeer goed. De TV is G-Sync compatible, en kan de refresh ratio synchroniseren met die van je console of PC, wat dan een nog lagere input lag geeft.

LG OLED65E9PLA Ervaring

De gebruikerservaring is zoals de meeste LG tv’s zeer goed. De interface van de televisie werkt snel, hoewel het settings menu wel een doolhof is. De app store is goed gevuld hoewel je wel reclames krijgt te zien, wat jammer is.

Ontwerp

Door het gebruik van een doorzichtige plastic rand onder de televisie ondersteund door een steun achter de televisie lijkt de E9 te zweven, dit geeft een heel mooi effect. De randen van de E9 zijn heel erg dun en je merkt deze eigenlijk niet. Aan de achterkant is het netjes afgewerkt en zeker de bovenkant met glazen plaat ziet er goed uit.

Films 9.9/10

Met het bijna perfecte contrast een zeer goede televisie om films mee te kijken.

TV-Series 8.5/10

Kijk je graag series dan is de E9 de natuurlijke keuze. Je kan de televisie overal neerzetten aangezien je je geen zorgen hoeft te maken over reflecties. Ook is de kijkhoek van de E9 ontzettend groot waardoor je vanuit elke hoek het scherm nog steeds erg goed kan zien.

Sport 9.5/10

Omdat de response tijd zo laag is de E9 de televisie om sport op te kijken. Ook de manier waarop de televisie reflecties aan kan, betekent dat je overdag gewoon kan kijken zonder zorgen.

Gaming 9.4/10

Een hele lage input lag, de mogelijkheid voor variabele refresh rates, de perfecte response tijd en 4K of HDR content die zonder problemen wordt weergegeven. Eigenlijk geeft de E9 je alles wat je maar nodig hebt voor een perfecte gaming ervaring.

Eindoordeel 9.3/10

Onze best geteste televisie. Ben je op zoek naar de ultieme televisie dan hoef je eigenlijk niet verder te zoeken.

9.3 Total Score

Films
9.9
Tv-series
8.5
Sport
9.5
Gaming
9.4
Voordelen
  • De kijkhoek van de E9 is ontzettend groot
  • Het contrast van de E9 betekent dat je een ontzettend goede beeld kwaliteit hebt.
Nadelen
  • De appstore van LG zit eigenlijk vol met reclames en je kan die ook niet uitzetten
  • Hoewel de interface zelf heel goed is, kan het settings menu en de verschillende modes soms een doolhof worden.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

vijf × twee =