LG OLED55C9PLA

€1.699,00

Best deal at: amazon.nlAmazon.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: LG OLED55C9PLA 139 cm (televisie, 50 Hz) - €1.699,00
Last Amazon price update was: 29 november 2020 16:38
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

Kan LG zijn reputatie waarmaken met de C9? Het vlaggenschip bij de LG OLED-serie is zeker veelbesproken, maar hoe staat die reputatie tegenover de werkelijkheid?

Ons LG OLED 55inch C9 PLA test rapport

Ons LG OLED 55inch C9 PLA review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films, TV-series, Sport, Gaming.

Beeldkwaliteit

Contrast 9.5/10

Door de mogelijkheid die deze televisie heeft om in individuele pixels uit en aan te zetten, heeft deze televisie ‘Infinite Contrast’. Dit betekent dat zwarte kleuren perfect worden weergegeven.

Local Dimming 9.7/10

Deze TV heeft geen lokale dimfunctie omdat er geen achtergrondverlichting is. OLED’s kunnen pixels afzonderlijk dimmen, zodat heldere objecten perfect worden weergegeven.

Piekhelderheid 8.0/10

De C9 OLED heeft een goede piekhelderheid met SDR-content. De ‘Automatic Brightness Limiter (ABL)’, dimt het scherm aanzienlijk wanneer grotere delen van het scherm helder worden. Bij HDR content is er nogal wat variatie in de helderheid bij het weergeven van verschillende content, voornamelijk door de agressieve ABL. Dit is vooral te merken aan content met grote lichte zones.

Reflectie 8.0/10

In de meeste kamers zal de C9 geen enkel probleem hebben met reflecties. Mocht de televisie in een hele heldere kamer staan of tegenover een raam, dan kan het wel zijn dat er wat reflecties zijn.

Response tijd 9.0/10

De C9 heeft een hele snelle response tijd. Hierdoor kan het wel zijn dat je, vooral bij een laag frame rate, een stotterend beeld kan hebben. Maar normaal gesproken zullen de meeste mensen dit niet merken.

Input lag 8.0/10

Zet je de televisie in game mode dan heeft de C9 een hele goede input lag van rond de 13ms. In de PC mode is het iets hoger, maar dit zijn nog steeds gewoon hele goede waardes.

LG OLED 55inch C9 PLA Ervaring

De WebOS van LG werkt goed en intuïtief en is zeer gebruiksvriendelijk. Het kan wel zijn dat apps wat blijven hangen bij het opstarten. Met de nieuwe updates van LG heeft de C9 nu ook de mogelijkheid om te werken met Apple Homekit en Airplay wat zeker een voordeel is.

Ontwerp

De randen van de televisie zijn zeer dun en er zit eigenlijk geen ruimte tussen de randen en het begin van de pixels. De standaard heeft een mooi ontwerp met een aflopende plaat die redelijk breed is. Dit betekent wel dat je een redelijk grote tv kast moet hebben om de tv op te zetten.

Films 9.6/10

De C9 is een uitstekende TV voor het bekijken van films. Met de mogelijkheid van OLED om individuele pixels uit te schakelen, heb je zeker als je in een donkere kamer kijkt perfecte zwarte kleuren en een beeldkwaliteit met ontzettend veel detail.

TV-Series 8.0/10

Met een goede piek helderheid en de manier waarop de televisie reflecties aankan is de C9 zeker goed om series te kijken. Ook is de kijkhoek zeer goed waardoor je vanuit elke hoek kan kijken.

Sport 8.5/10

Met de snelle response tijd is het zeer prettig sport kijken, omdat je eigenlijk geen motion blur hebt. Ook content met een lagere beeldkwaliteit wordt goed weergegeven doordat de televisie de kwaliteit automatisch opschaalt.

Gaming 8.5/10

De C9 is een uitstekende TV voor gaming. Met een lage input lag en een hele snelle response tijd zien games er fantastisch uit. De televisie werkt ook met de meeste grafische kaarten van NVIDIA.

Eindoordeel 8.7/10

Een goede allround televisie die in bijna alle aspecten goede resultaten geeft. Zeker in een donkere kamer, bij het kijken van films, is de beeldkwaliteit superieur tegenover andere televisies uit dezelfde klasse.

8.7 Total Score

Films
9.6
Tv-series
8.0
Sport
8.5
Gaming
8.5
Voordelen
  • Beeldkwaliteit is ontzettend goed door het hoge contrast.
  • Gamers zullen zeker blij zijn met de lage input lag en snelle response tijd.
Nadelen
  • De ‘Automatic brightness limiter’ komt er te agressief in, hierdoor wordt het beeld teveel gedimd.
  • Apps blijven soms wat hangen tijdens het opstarten, maar dit zal waarschijnlijk met een firmware update opgelost kunnen worden.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

drie × 3 =