LG OLED55B9PLA

€1.199,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: LG OLED55B9PLA - 4K OLED TV - €1.199,00
Price history
×
Price history for LG OLED55B9PLA - 4K OLED TV
Latest updates:
  • € 1.199,00 - 10 november 2020
  • € 1.139,00 - 3 november 2020
Since: 3 november 2020
  • Highest Price: € 1.199,00 - 10 november 2020
  • Lowest Price: € 1.139,00 - 3 november 2020

Ons LG OLED 55inch B9 PLA test rapport

Ons LG OLED 55inch B9 PLA review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films, TV-series, Sport, Gaming.

Beeldkwaliteit

Contrast 9.5/10

De B9 levert een perfect contrast, net als alle OLED’s. De televisie kan individuele pixels uitschakelen, waardoor een oneindige contrastverhouding ontstaat.

Local Dimming 9.7/10

Deze TV heeft geen lokale dimfunctie omdat er geen achtergrondverlichting is. OLED’s kunnen pixels afzonderlijk dimmen, zodat heldere objecten perfect worden weergegeven.

Piekhelderheid 7.9/10

De B9 OLED heeft een goede piek helderheid, maar haalt de piek helderheid van de C9 niet. De ABL of Automatic Brightness Limiter komt er ook bij deze televisie, net als de C9, te agressief in als grotere delen van het beeld lichte delen heeft. Als de ABL uit staat, wat aan te raden is, haalt de B9 een piek helderheid van rond de 266 cd/m2.

Reflectie 8.0/10

De B9 heeft een uitstekende reflectiewerking. Net als bij de C9 en de E9 vermindert het glanzende filter de reflecties. Het zou geen probleem moeten zijn om deze TV in een kamer met veel lichtbronnen te plaatsen.

Response tijd 9.0/10

De response tijd van de B9 is zeer snel. Er is bij snelle beelden geen spoor te zien. Transities zien er heel schoon en scherp uit.

Input lag 8.0/10

De B9 heeft, zeker in game mode, een hele lage input lag. Het is te vergelijken met de E9 en C9 met een input lag van rond de 13ms.

LG OLED 55inch C9 PLA Ervaring

De WebOS van LG werkt goed en intuïtief en is zeer gebruiksvriendelijk. De app store, hoewel zeer goed gevuld, heeft wel advertenties en die kunnen niet uitgezet worden.

Ontwerp

De randen van de televisie zijn zeer dun en er zit weinig ruimte tussen de randen en het begin van de pixels. De standaard heeft een mooi ontwerp met een éen plaat in midden van de TV.

Films 9.6/10

De B9 is een uitstekende TV voor het bekijken van films. Met het oneindige contrast door het uitzetten van pixels geeft de B9, zeker in donkere kamers, een zeer goede beeldkwaliteit.

TV-Series 8.0/10

Door het reflectie werende scherm en een redelijk goede piekhelderheid is series kijken ook overdag geen enkel probleem.

Sport 8.5/10

Met de snelle response tijd is het goed sport kijken op de B9, omdat je eigenlijk geen motion blur hebt. Met de zeer goede kijkhoek kan je al je vrienden uitnodigen want er is geen hoek waar je niet naar de tv kan kijken.

Gaming 8.5/10

Doordat de B9 nu compatibel is met nieuwe NVDIA grafische kaarten en Gsync werkt de televisie prima als game scherm. De input lag is laag en de response tijd zorgt voor hele mooie overgangen in het beeld.

Eindoordeel 8.6/10

In alle tests haalt de B9 een ruime voldoende en doet hij eigenlijk niet onder voor de C9. Beeldkwaliteit is ook bij de B9 superieur tegenover andere televisies.

8.7 Total Score

Films
9.6
Tv-series
8.0
Sport
8.5
Gaming
8.5
Voordelen
  • Beeldkwaliteit is ontzettend goed door het hoge contrast.
  • Gamers zullen zeker blij zijn met de lage input lag en snelle response tijd.
Nadelen
  • De ‘Automatic brightness limiter’ komt er te agressief in, hierdoor wordt het beeld teveel gedimd.
  • Reclames in de app store kunnen niet uitgezet worden.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

18 + elf =