Meest verkocht TV
Samsung QE55Q70R

Samsung QE55Q70R

€615,41

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Samsung QE55Q70R - 4K QLED TV - €615,41
Price history
×
Price history for Samsung QE55Q70R - 4K QLED TV
Latest updates:
  • € 615,41 - 19 november 2020
  • € 705,12 - 5 november 2020
Since: 5 november 2020
  • Highest Price: € 705,12 - 5 november 2020
  • Lowest Price: € 615,41 - 19 november 2020

De Q70R is het middenklasse model van Samsung in de QLED series. Hoe de Q70 presteert tegenover de duurdere Q8 en Q9 zie je hieronder.

Ons SAMSUNG QLED 55 INCH Q70R test rapport

Ons SAMSUNG QLED 55 INCH Q70R review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films, TV-series, Sport, Gaming.

Beeldkwaliteit

Contrast 8.4/10

De Q70R heeft een van de hoogste contrast ratio’s die we op een LED-televisie gezien hebben. 7250:1 met lokaal dimmen uitgeschakeld en 8056:1 met lokaal dimmen ingeschakeld. Dit betekent zeer diepe zwarte kleuren en goede beeldkwaliteit.

Local Dimming 7.0/10

Hoewel de Q70R een dimzones heeft die het gehele scherm dekken, lijkt het vooral bij snelle beelden te zijn dat de dimfunctie niet snel genoeg reageert wat kan afleiden van het kijkplezier.

Piekhelderheid 8.9/10

De Piekhelderheid is zeer goed te noemen bij de Q70R. Hoogtepunten worden zowel met HDR als SDR content zeer helder weergegeven. De televisie zal in heldere kamers makkelijk reflecties kunnen overkomen.

Reflectie 9.0/10

Met de semi gloss finish op het scherm die reflecties verspreidt en de hoge piekhelderheid zal je geen last hebben van reflecties.

Response tijd 8.0/10

De Q70R heeft een snelle response tijd die vergelijkbaar is met de Q8FN. Het kan zijn dat je in zeer snelle scenes een kleine hoeveelheid motion blur hebt maar normaal gesproken zal je dit niet merken.

Input lag 8.7/10

De Input lag is in game mode zeer laag en ligt rond 14ms.

Ervaring

De Q70R, net zoals alle Samsung Qled’s werkt met Alexa, Google assistant en Siri, maar Samsungs eigen assistent Bixby werkt ook voortreffelijk. Eden, de op Tizen OS gebasseerde interface werkt intiutief en door de AI leert het systeem snel wat je voorkeuren zijn. Jammergenoeg zijn ook hier advertenties aanwezig die niet uitgezet kunnen worden.

Ontwerp

Meer functioneel dan design, en hoewel de basis aanwezig is, is het duidelijk dat de lagere prijs mede door het ontwerp en vele gebruik van plastic komt. Daarbij moet wel gezegd worden dat de randen bijna onzichtbaar zijn en de standards, wel van metaal, er ook gewoon mooi uitzien.

Films 7.7/10

Hoewel het contrast zeker hoog scoort bij de Q70R, is het ook zo dat de local dimming functie niet snel genoeg werkt om de scenes altijd bij te houden.

TV-Series 9.0/10

De Piekhelderheid op de Q70R is sterk genoeg om in elke omstandigheid gewoon je favoriete serie te kunnen kijken. De televisie heeft reflecties goed onder controle, zelfs in hele lichte kamers zal je daar weinig last van hebben.

Sport 8.5/10

Door de snelle response tijd en de hoge piekhelderheid heeft de Q70R een hele goede basis om sport op te kijken. Nadeel is wel dat de kijkhoek zeer gering is, en je moet eigenlijk precies voor het beeld zitten om van de kwaliteit van het beeld te kunnen genieten.

Gaming 8.4/10

Met de lage input lag in game mode (14ms), een hele goede beeldkwaliteit bij zowel SDR als HRD games en Freesync wat voor een goed lopende game zorgt is dit een ideale televisie om mee te gamen.

Eindoordeel 8.4/10

De Samsung Q70R is een solide middenklasse model wat een scherp en helder beeldscherm heeft. Met de moderne smart voorzieningen en opties is de Q70R zeker een van de betere televisies in z’n klasse. Hoewel het niet de meest flitsend uitziende TV is die Samsung ooit heeft gemaakt, als je budget niet al te groot is, is de Q70 een ontzettend goede QLED die het waard is om te bekijken.

8.4 Total Score

Films
7.7
Tv-series
9.0
Sport
8.5
Gaming
8.4
Voordelen
  • Prijs- kwaliteit verhouding is zeer goed. Je krijgt zeker waar voor je geld.
  • Piekhelderheid ontzettend helder en onverwacht in deze klasse.
Nadelen
  • Kijkhoek is klein en je verliest snel kwaliteit des te groter de hoek wordt.
  • Hoewel er een volledige dekking is van dimzones zijn deze niet snel genoeg bij snelle scenes.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

zeventien + zeven =