Beste koop TV
Samsung QE55Q60R

Samsung QE55Q60R

€729,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Samsung QE55Q60R - 4K QLED TV - €729,00
Price history
×
Price history for Samsung QE55Q60R - 4K QLED TV
Latest updates:
  • € 729,00 - 19 november 2020
  • € 894,00 - 12 november 2020
Since: 12 november 2020
  • Highest Price: € 894,00 - 12 november 2020
  • Lowest Price: € 729,00 - 19 november 2020

De Q60R is het instap model in de QLED-series van Samsung. Door de zeer sterke performance en opties die de Q60R biedt hebben wij deze televisie verkozen ‘Beste Koop QLED’. Lees hieronder waarom.

Ons Samsung Qled 55 inch Q60R test rapport

Ons Samsung Qled 55 inch Q60R review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de beeldkwaliteit en kleurprestatie van de televisie. Op basis hiervan heeft de televisie een score ontvangen voor verschillende vormen van gebruik namelijk: Films, TV-series, Sport, Gaming.

Beeldkwaliteit

Contrast 8.2/10

Met een contrast van 6292: 1 scoort de Q60R goed zoals de meeste Qled televisies van Samsung. Zwarte kleuren worden goed weergegeven wat er goed uitziet in donkere kamers.

Local Dimming 0/10

Hoewel de Q60R het instap model is van Samsung, is het wel redelijk verbazingwekkend dat er geen local dimming functie op de televisie zit.

Piekhelderheid 8.8/10

Bij SDR content heeft de Q60R een redelijk goede piekhelderheid. Er zit weinig verschil in helderheid bij verschillende content wat goed is. Bij HDR content stelt de Q60R teleur, scenes waarbij je bij HDR verwacht dat deze mooi verlicht zijn zien er wat dof uit.

Reflectie 9.2/10

In principe zal je met de Q60R weinig last hebben van reflecties of glans op het scherm, dit is zeker het geval in donkere kamers of ‘s-avonds. Mocht je de televisie in een hele lichte kamer met veel ramen zetten dan kan je wel verwachten dat je het scherm minder goed ziet.

Response tijd 8.5/10

De Q60R heeft een snelle response tijd wat er voor zorgt dat je weinig tot geen motion blur zal zien.

Input lag 9.0/10

Zet je de televisie in Game mode dan is de input lag zeer laag. Zelfs zo laag dat de Q60R zich kan meten met de beste gaming monitoren.

Samsung Qled 55 inch Q60R Ervaring

Samsung Tizen is een goed, gebruiksvriendelijk OS. Alle menus zijn makkelijk te navigeren en voelen intuïtief aan. Voordeel bij de Q60R is dat je dezelfde afstandsbediening krijgt als bij de televisies uit het hogere segment. Deze komt inclusief voice control.

Ontwerp

Het is duidelijk dat we hier met een instap model televisie te maken hebben. Het gebruik van plastic is overduidelijk aanwezig. Minpunt is zeker dat de standaards ook van plastic zijn en volledig aan het uiteinde van de televisie zijn gemonteerd. Voor deze 55 inch televisie heb je dus een tv kast nodig van minstens 1 meter breed.

Films 4.1/10

Bij het kijken van films op de Q60R is het door het ontbreken van een lokaal dimmen functie behelpen. Hoewel het contrast goed is, krijg je geen goede zwarte uniformiteit. Dit betekent dat het beeld of grijs lijkt of dat lichte gedeeltes de donkere gedeeltes verlichten. Ook HDR content is teleurstellend doordat de lage piekhelderheid in de 2% tot 5% bereik niet genoeg oplicht om hoogtepunten mooi weer te geven.

TV-Series 9.0/10

Een goede televisie om overdag series op te kijken. Oudere content word goed opgeschaald zonder dat je daar sporen van ziet. Hoewel de piekhelderheid bij series kijken normaal gesproken zeker voldoende is, zal je bij hele heldere kamers wel problemen kunnen verwachten met de beeldkwaliteit.

Sport 8.9/10

Een heerlijke televisie om sport op te kijken door de lage response tijd. Kleuren worden zeer goed en natuurgetrouw weergegeven. Enig nadeel is wel de kijkhoek die niet heel groot is.

Gaming 8.8/10

Ook voor gamers is deze televisie een goede optie. Met de lage input lag en response tijd kan deze televisie zich meten met de beste gaming monitoren.

Eindoordeel 7.7/10

Prijs- kwaliteit verhouding is zeer goed, en daarom hebben wij de Q60R ook verkozen tot beste koop. Er zijn zeker nadelen te melden over de Q60R, maar die wegen niet op tegen de kwaliteit die je krijgt.

7.7 Total Score

Films
4.1
Tv-series
9.0
Sport
8.9
Gaming
8.8
Voordelen
  • Lage input lag
  • Beste koop QLED
Nadelen
  • Geen local dimming
  • Slechte kijkervaring voor Films
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

drie × 1 =